Προς μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016 17:24
UPD:19:47
INTIME NEWS/ANDREA BONETTI

Η συνεδρίαση η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 7 το βράδυ ώρα Ελλάδος αναβλήθηκε και οι ηγέτες αναμένεται να συνεχίσουν τις συνομιλίες τους στο δείπνο ή και αργότερα (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Νέα πολύωρη καθυστέρηση της έναρξης των εργασιών της δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ να ορίζει νέο ραντεβού των Ευρωπαίων ηγετών για το βράδυ, υπό μορφή δείπνου.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της «Ναυτεμπορικής» στις Βρυξέλλες Νίκος Μπέλλος, από το πρωί, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, διεξάγονται συνεχώς διμερείς διαβουλεύσεις για το βρετανικό ζήτημα, ενώ στο προσκήνιο έχει επανέλθει τις τελευταίες ώρες και το προσφυγικό.

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή συνεδρίαση επρόκειται αρχικώς να ξεκινήσει στις 11:00 τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδας), ωστόσο αναβάλλεται συνεχώς η έναρξή της, προφανώς γιατί δεν έχει επιτευχθεί ακόμη η απαραίτητη προσέγγιση των κρατών - μελών, κυρίως στο βρετανικό ζήτημα.

Το Reuters μετέδωσε πως η ελληνική πλευρά έχει απειλήσει να μπλοκάρει τα τελικά συμπεράσματα της Συνόδου για προσφυγικό και Βρετανία, αν σε αυτά δεν υπάρξει ξεκάθαρη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν μονομερείς ενέργειες με κλείσιμο συνόρων έως την επόμενη Σύνοδο.

Για έξυπνη στρατηγική κίνηση που πιέζει προς μία ευρωπαϊκή λύση έκαναν λόγο πηγές των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Συγκεκριμένα, πηγές προσκείμενες στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές αναφέρουν: «Η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να απειλήσει με βέτο τη συμφωνία με τη Βρετανία εάν δεν διασφαλιστεί ότι τα σύνορα θα μείνουν ανοιχτά, είναι μια πολύ έξυπνη στρατηγική κίνηση που πιέζει προς μία ευρωπαϊκή λύση σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή