Στις 2/9 η Ι΄ Σύνοδος της «Βουλής των Εφήβων»

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2005 16:15
A- A A+

Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου αρχίζει η Ι΄ Σύνοδος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βουλή των Εφήβων».

Στο πρόγραμμα που διανύει το δέκατο συνεχές έτος της πορείας του, συμμετείχαν φέτος με γραπτά δοκίμιά τους 14.000 μαθητές από τη Β΄ τάξη όλων των τύπων Λυκείου της χώρας (ενιαία, ημερήσια, εσπερινά, δημόσια, ιδιωτικά, ειδικά), Τ.Ε.Ε. Α΄ κύκλου του ΥΠ.Ε.Π.Θ. και του Ο.Α.Ε.Δ., καθώς και των αντίστοιχων Λυκείων και Τεχνικών Σχολών της Κύπρου και ελληνικών σχολείων του εξωτερικού. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά πήραν μέρος νέοι από χώρες της Βαλκανικής και της Ανατολικής Ευρώπης.

Ύστερα από αξιολόγηση όλων των γραπτών από την Επιτροπή του προγράμματος επελέγησαν οι 300 «έφηβοι βουλευτές» - 260 από την Ελλάδα, 20 από την Κύπρο και 20 από την ομογένεια - οι οποίοι θα συμμετάσχουν στη Ι΄ Σύνοδο της «Βουλής των Εφήβων» που θα πραγματοποιηθεί στο Κοινοβούλιο από τις 2 ως τις 5 Σεπτεμβρίου 2005.

Η πρόεδρος της Βουλής κυρία ¶ννα Μπενάκη-Ψαρούδα θα υποδεχθεί και θα χαιρετίσει τους «έφηβους βουλευτές» την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, στην Αίθουσα της Ολομέλειας, όπου θα γίνει η τελετή έναρξης της Ι΄ Συνόδου παρουσία των μελών της Επιτροπής του προγράμματος.

Το Σάββατο και την Κυριακή, 3 και 4 Σεπτεμβρίου, οι «έφηβοι βουλευτές» θα συνεδριάσουν σε Επιτροπές, αντίστοιχες των Διαρκών Επιτροπών της Βουλής των Ελλήνων, και θα συμμετάσχουν σε προγραμματισμένες πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους.

Επίσης, το Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, οι μαθητές και οι συνοδοί τους θα παρακολουθήσουν στο Ηρώδειο το θεατρικό έργο «Δωδέκατη νύχτα» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, ενώ την Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, η πρόεδρος της Βουλής θα παραθέσει προς τιμήν τους δεξίωση στο προαύλιο του Κοινοβουλίου.

Τέλος, τη Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου, θα συγκληθεί η Ολομέλεια της «Βουλής των Εφήβων», παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή και της Κυβέρνησης. Στο διάλειμμα των εργασιών της Ολομέλειας αντιπροσωπεία «εφήβων βουλευτών» θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή