Σύλληψη καταζητούμενου Κροάτη από την ελληνική ακτοφυλακή

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2005 16:59
UPD:17:44
A- A A+

Η ελληνική ακτοφυλακή συνέλαβε σήμερα κροάτη επιχειρηματία, ο οποίος καταζητείτο για απαγωγή και παροχή βοήθειας στον καταζητούμενο για εγκλήματα πολέμου στρατηγό Αντε Γκοτόβινα.

Ο 50χρονος Χρβόγιε Πέτρατς καταζητείτο στην Κροατία για την απαγωγή ενός 12χρονου παιδιού και τον εκβιασμό της οικογένειάς του. Για τον Πέτρατς είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Όπως έκανε γνωστό εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος, ο Πέτρατς συνελήφθη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Ο Πέτρατς είναι επίσης ύποπτος για συμμετοχή στο δίκτυο που παρείχε βοήθεια στον στρατηγό Γκοτόβινα ώστε να παραμένει ασύλληπτος, μετά την παραπομπή του σε δίκη από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης τον Ιούλιο του 2001 για εγκλήματα πολέμου.

H σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας έχει ως εξής:

«Από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, 50χρονος αλλοδαπός, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά τον κατάπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε πλαστό διαβατήριο. Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Ανκώνα.

Προανάκριση διενεργεί η οικεία Λιμενική Αρχή.

Επίσης, σε έρευνα που ακολούθησε και σε συνεργασία με την INTERPOL, διαπιστώθηκε ότι ο παραπάνω συλληφθείς διώκεται διεθνώς, για το αδίκημα της υποκίνησης σε απαγωγή, και έχει εκδοθεί από το Δικαστήριο του Ζάγκρεπ (Δημοκρατία της Κροατίας), ένταλμα σύλληψης στις 23/03/2004».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή