Από την 3η αγωνιστική ελληνικές ομάδες στο Στοίχημα

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2005 17:15
UPD:17:30
A- A A+

Από την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής (17/9) αναμένεται να ενταχθούν οι ελληνικές ομάδες στο Στοίχημα, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτη Κόκκαλη μετά τη δίωρη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. υφυπουργός Πολιτισμού, απέφυγε να απαντήσει άμεσα τονίζοντας ότι προέχει η αναβάθμιση του ελληνικού πρωταθλήματος: «Έγινε μία συζήτηση για την εισαγωγή ελληνικών ομάδων στο στοίχημα. Ενημέρωσα τον κ. Κόκκαλη, ότι βρισκόμαστε στην τελευταία φάση της επεξεργασίας της κοινής προτάσεως της ΟΠΑΠ Α.Ε. και της Ιντραλότ, από την πλευρά των νομικών των υπουργείων Οικονομικών και Αθλητισμού, ώστε να κάνουμε την τελική κίνηση ως Κυβέρνηση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το θέμα του ασυμβίβαστου είναι γνωστό. Έχει τεθεί από παλαιότερα. Και στις συζητήσεις που γίνονται, εξετάζεται και αυτή η περίπτωση».

«Αναμένουμε τις τελικές προτάσεις των νομικών για τη λύση του ζητήματος. Στο άμεσο μέλλον, θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου», πρόσθεσε ο κ. Ορφανός.

«Όσοι παίζουν στοίχημα το ελληνικό πρωτάθλημα, θα το παίζουν σύντομα, νόμιμα και καλά», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, και αναφερόμενος στο ζήτημα του ασυμβίβαστου (ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι ο κύριος μέτοχος της Ιντραλότ, της εταιρείας που έχει αναλάβει το Στοίχημα) συμπλήρωσε:

«Απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για να μπουν όλες οι ελληνικές ομάδες στο Στοίχημα. Το ασυμβίβαστο είναι δευτερεύον, το πρωτεύον είναι να υπάρξει μία γενική αναβάθμιση του πρωταθλήματος μέσα στην οποία εντάσσεται και το Στοίχημα».

Στη συζήτηση με τον κ. Ορφανό εξετάστηκε και το θέμα της Σούπερ Λίγκας, της πρωτοβουλίας επικεφαλής της οποίας είναι οι πρόεδροι του Παναθηναϊκού, Γιάννης Βαρδινογιάννης και της ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαΐδης. «Τέτοιες προτάσεις και τέτοια κατασκευάσματα δεν είναι σωστό να γίνονται δύο μήνες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Χρειάζεται προεργασία. Περιμένουμε τις προτάσεις του υπουργού για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου», σχολίασε ο κ. Κόκκαλης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις