Μία «εναέρια οθόνη» (aerial display), που προβάλλει εικόνες πλάτους 886 χιλιοστών και ύψους 1.120 ανέπτυξε η Mitsubishi Electric Corporation, παραπέμποντας στα ολογράμματα των ταινιών επιστημονικής φαντασίας.
Η εν λόγω τεχνολογία, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, θα έχει μεγάλο εύρος εφαρμογών, και η Mitsubishi θα προχωρήσει με την ανάπτυξή της, επιδιώκοντας την εμπορική διάθεσή της από το 2020 και μετά, σε τομείς όπως η ψυχαγωγία, η ψηφιακή υπογραφή κ.α.
Βασικό τμήμα της είναι ο διαχωριστής ακτίνας- μια οπτική συσκευή που χωρίζει το εισερχόμενο φως σε φως το οποίο αντανακλάται και φως που εκπέμπεται – καθώς και ένα retro-reflective φύλλο, που αντανακλά το εισερχόμενο φως πίσω στην κατεύθυνση της πηγής. Ο διαχωριστής και το φύλλο συνδυάζονται με μια οθόνη και το φως που προέρχεται από την οθόνη «περνά επεξεργασία» από τα άλλα δύο κομμάτια, με αποτέλεσμα τη σύνθεση μιας εικόνας που φαίνεται να αιωρείται στον αέρα.
Για τους σκοπούς της τεχνολογίας αυτής, η εταιρεία ανέπτυξε επίσης ένα πρόγραμμα οπτικής εξομοίωσης για τον υπολογισμό των βέλτιστων δυνατών διαστάσεων της οθόνης. Επίσης, αναπτύχθηκε και ένα σύστημα με projector για την υπόδειξη «οδηγών/ ενδείξεων» προς τη θέση της οθόνης, καθώς αποδείχτηκε ότι άνθρωποι που δεν συνήθιζαν να εστιάζουν σε έναν ανοιχτό χώρο δυσκολεύονταν να βρουν πού βρίσκεται ακριβώς η προβαλλόμενη οθόνη. Το σύστημα προβάλλει τις ενδείξεις αριστερά και δεξιά της οθόνης, ωστόσο και οι τρεις εικόνες ενοποιούνται ομαλά, με τελικό αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας οθόνης στον αέρα διαστάσεων 1.992 x 1.120 χιλιοστών.