Παρών στο Νιούπορτ ο Αμπντουλάχ Γκιουλ

Θα συμμετάσχει στην άτυπη Σύνοδο των ΥΠΕΞ της Ε.Ε.
Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2005 17:23
UPD:17:42
A- A A+

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αμπντουλάχ Γκιουλ, θα συμμετάσχει στην αυριανή άτυπη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., στο Νιούπορτ της Ουαλίας, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου, Εξωτερικών Ναμίκ Ταν.

Ο κ. Γκιουλ θα συμμετάσχει στο γεύμα της 2ης ημέρας της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., όπου θα παραστεί και ο υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας.

«Πιστεύουμε ότι οι διαπραγματεύσεις για την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. θα αρχίσουν κανονικά στις 3 Οκτωβρίου, όπως έχουν προγραμματισθεί», επανέλαβε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ερωτηθείς εξάλλου για το αποτέλεσμα των σημερινών εργασιών της Επιτροπής των Μονίμων Αντιπροσώπων στις Βρυξέλλες ο κ. Τάν σημείωσε ότι «δεν είναι σωστό να κάνουμε σχόλια πριν την ολοκλήρωση των εργασιών του COREPER και της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών».

Ο κ. Ταν μάλιστα χαρακτηρισε «εικοτολογίες» και «σπέκουλες» τα δημοσιεύματα που μιλούν για το ενδεχόμενο έκδοσης «αντιδηλώσεως» που θα αντισταθμίσει την μονομερή δήλωση που έκανε η Τουρκία μετά την υπογραφή του πρόσθετου Πρωτοκόλλου.

Απαντώντας τέλος σε ερωτήσεις για την αντίδραση της Τουρκίας αν η Ε.Ε. θεωρήσει το Κυπριακό ως προϋπόθεση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων ο κ. Ταν σημείωσε: «Όλοι γνωρίζουν ότι το Κυπριακό δεν αποτελεί προϋπόθεση». «Το έχουν τονίσει πολλές φορές οι Ευρωπαίοι ηγέτες».

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή