ΠΓΔΜ - Ευχαριστίες Μπούτσκοφσκι στην πολωνική κυβέρνηση

Για τη χρήση του συνταγματικού ονόματος της ΠΓΔΜ στις διμερείς σχέσεις
Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2005 18:44
A- A A+

Τις ευχαριστίες του προς την πολιτική ηγεσία της Πολωνίας, για την πρόσφατη απόφαση της Βαρσοβίας να χρησιμοποιεί το συνταγματικό όνομα της ΠΓΔΜ (Δημοκρατία της Μακεδονίας) σε διμερές επίπεδο, εξέφρασε σήμερα στην πόλη Γκντανσκ, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Βλάντο Μπούτσκοφσκι, κατά τη διάρκεια ανεπίσημων συναντήσεων που είχε με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Πολωνίας, Αλεξάντερ Κβασνίεφσκι και Μάρεκ Μπλέκα, αντίστοιχα.

Όπως αναφέρθηκε από το γραφείο του κ.Μπούτσκοφσκι, οι κκ Κβασνιέφσκι και Μπλέκα επεσήμαναν ότι η ενέργεια αυτή της πολωνικής κυβέρνησης αποτελεί ένδειξη της σαφούς υποστήριξης της Βαρσοβίας στις προθέσεις της ΠΓΔΜ για την ενσωμάτωση της στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

Πριν από μερικές ημέρες, η πολωνική κυβέρνηση αποφάσισε να χρησιμoποιεί εφεξής το συνταγματικό όνομα της ΠΓΔΜ στις διμερείς σχέσεις, ενώ σε διεθνές επίπεδο και στους διεθνείς οργανισμούς θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την ονομασία FYROM, με την οποία η χώρα είναι αναγνωρισμένη στον ΟΗΕ.

Ο κ. Μπούτσκοφσκι μετέβη στο Γκντάνσκ, για να παραστεί στη Διεθνή Διάσκεψη εκπροσώπων 25 χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, που πραγματοποιείται στην πολωνική αυτή πόλη με αφορμή τα 25 χρόνια από την ίδρυση του ανεξάρτητου συνδικάτου «Αλληλεγγύη».

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή