Εφιαλτικό ψυχολογικό θρίλερ στα ίχνη του Οιδίποδα

«Οιδίνους» του Θανάση Τριαρίδη, στο θέατρο Θησείον
Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016 08:10

Το εφιαλτικό ψυχολογικό θρίλερ «Οιδίνους» παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Λάζαρου Γεωργακόπουλου, στο θέατρο Θησείον.

A- A A+

Ακολουθώντας τα ίχνη του μυθικού Οιδίποδα, ο οποίος οφείλει το όνομά του στα πρησμένα πόδια του (οιδί - πους), καθώς ο ίδιος ο πατέρας του τον σημάδεψε, όταν ήταν βρέφος, για να τον οδηγήσει στον θάνατο, ένας άλλος σύγχρονος ήρωας, ο Οιδίνους (οιδί - νους) έχει ένα ανεξέλεγκτα πρησμένο μυαλό.

Ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή συναντάει το «Ποιος φοβάται τη Βρίτζίνια Γουλφ» του Έντουαρντ Άλμπι, στο καινούριο έργο του Θανάση Τριαρίδη, το εφιαλτικό ψυχολογικό θρίλερ «Οιδίνους», που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Λάζαρου Γεωργακόπουλου, στο θέατρο Θησείον, από τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, και κάθε Δευτέρα, στις 9 το βράδυ.

Μια φριχτή πραγματικότητα

Μιλώντας για την αφύσικη συνθήκη της οικογένειας, για τον ανυπόφορο εαυτό, για τις παραισθητικές ταυτότητες της Δύσης και για την άβυσσο της ακατανόητης αγάπης, το έργο, που, σε πρώτο βαθμό, μπορεί να χαρακτηριστεί ένα αστικό δράμα δωματίου, ξεκινάει ένα πρωί, όταν ένα ζευγάρι φιλόλογων ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 18α γενέθλια του γιου του.

Όμως, πολύ γρήγορα, μια σειρά αλλόκοτων λεπτομερειών αποκαλύπτει μια φριχτή πραγματικότητα: ο γιος του ζευγαριού πέθανε, όταν ήταν βρέφος, και ο «ενηλικιωμένος γιος» δεν είναι τίποτε άλλο από ένα role game του πατέρα - ένας ρόλος που κρατάει επί 18 χρόνια.

Σύντομα, φαίνεται πως τα πράγματα έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο, πως ο νοερός «γιος» έχει «ενσαρκωθεί», και θα διεκδικήσει τα τραγικά όπλα της ανθρωπινότητάς του: τον φόνο του πατέρα, την (επαν)ένωση με τη μητέρα, την ανθρώπινη τραγωδία.

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο: Θανάσης Τριαρίδης, σκηνοθεσία: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, μουσική: Χρήστος Διαμαντής, βοηθός σκηνοθέτη - δραματολογική ανάλυση: Ροζαλί Σινοπούλου, φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος, φωτογραφίες παράστασης: Δέσποινα Πατρικαράκου, παραγωγή: Εκδόσεις Ευρασία & Μανόλης Σάρδης / PRO4. Ερμηνεύουν: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Άννα Μάσχα.

Πληροφορίες

Θέατρο Θησείον: Τουρναβίτου 7 - Ψυρρή, τηλ. κρατήσεων: 210 3255444. Παραστάσεις: έως 6 Ιουνίου, κάθε Δευτέρα, στις 21.00 (εκτός της Δευτέρας του Πάσχα). Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα). Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος: 14 ευρώ, μειωμένο (φοιτητικό, νεανικό κάτω των 22, άνω των 65 και ανέργων): 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: Ticket Services: Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσμαζόγλου), καταστήματα Forthnet, τηλεφωνικά: 210 7234567, ηλεκτρονικά: ticketservices.gr.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς