Europa League: Άδοξη ήττα (0-1) για τον Ολυμπιακό στις Βρυξέλλες

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 22:01
UPD:22:34
A- A A+

Ένα λάθος του Ρομπέρτο, το πρώτο και μοναδικό του Ισπανού, καταδίκασε τον Ολυμπιακό σε άδικη ήττα με 0-1 από την Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες κι έκανε δύσκολη τη ρεβάνς με τους Βέλγους στο «Γ. Καραϊσκάκης» σε μία εβδομάδα από σήμερα.

Υπήρχε όμως και δεύτερος... υπεύθυνος για την ήττα κι αυτός δεν ήταν άλλος από τον Ιντέγε, ο οποίος στο 9ο λεπτό «σημάδεψε» το δοκάρι σε άδεια εστία, στερώντας την ομάδα του από την ευκαιρία να «σκοτώσει» την ψυχολογία των Βέλγων από το ξεκίνημα.

Όπως και νάχει, πάντως, ο Ολυμπιακός με την εμφάνισή του, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο όταν πίεσε τη γηπεδούχο, έδειξε ότι μπορεί να αποκλείσει την αντίπαλό του και να βρεθεί στις 16 καλύτερες ομάδες του Γιουρόπα Λιγκ το βράδυ της επόμενης Πέμπτης (25/2).

Από τους «ερυθρόλευκους», πάντως, είναι ολοφάνερο ότι κάτι λείπει, κι αυτό είναι το γκολ καθώς η ομάδα του Μάρκο Σίλβα δεν σκοράρει για δεύτερο συνεχή αγώνα, μετά από εκείνον απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο Ιντέγε δεν μπορεί, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, ενώ ούτε ο Σεμπά απειλεί σαν τον τραυματία Πάρντο, που απόψε φάνηκε πόσο σημαντική είναι η απώλειά του και ο Ντουρμάζ, στο πρώτο φετινό ευρωπαϊκό παιχνίδι του ξεκίνησε καλά αλλά στη συνέχεια «χάθηκε», με τον Φορτούνη να μην αναλαμβάνει επίσης πρωτοβουλίες.

Αγωνιστικά, το παιχνίδι ξεκίνησε με φρενήρη ρυθμό στο πρώτο δεκάλεπτο, με την Άντερλεχτ να χάνει διπλή ευκαιρία στο 6ο λεπτό και τους «ερυθρόλευκους» να ανταποδίδουν με το άουτ πλασέ στο 7΄ και εν συνεχεία με το δοκάρι του Νιγηριανού σέντερ φορ τους στο 9΄, σε δύο πολύ μεγάλες στιγμές.

Στο 33΄ πάντως ο Κροάτης διαιτητής Ιβάν Μπέμπεκ θα μπορούσε να έχει δώσει το πέναλτι στον Ολυμπιακό, όταν σε εκτέλεση κόρνερ ο Μποτία πήρε την κεφαλιά και η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Οκάκα.

Στο 54΄ ο Μιλιβόγεβιτς έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Φορτούνης έστρωσε εξαιρετικά στον Σέρβο, που βρήκε διάπλατα ανοιχτή την άμυνα της Άντερλεχτ στο κέντρο της αλλά λίγο πίσω από το πέναλτι εκείνος σούταρε άτσαλα και βιαστικά ψηλά άουτ. 

Τελικά το παιχνίδι κρίθηκε στο λάθος του Ρομπέρτο στο 68ο λεπτό, ενάντια στη ροή του: από κόρνερ του Μπούτνερ ο Ρομπέρτο έκανε τραγικό λάθος και ο Εμποτζί σκόραρε σε άδεια εστία το τελικό 1-0.

 

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις