Λευκωσία: «Απαράδεκτο» το βρετανικό σχέδιο «αντιδήλωσης»

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2005 19:37
A- A A+

«Εσωτερικά ανισόρροπο» και «ελλιπές» χαρακτήρισε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Γιώργος Ιακώβου, το προσχέδιο της δήλωσης που υπέβαλε η βρετανική προεδρία στην Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ενωσης ως απάντηση στη διακήρυξη της Τουρκίας ότι δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο κ. Ιακώβου είπε ότι αναμένει πως η βρετανική προεδρία θα παρουσιάσει στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών που αρχίζει αύριο στο Νιούπορτ της Ουαλίας, ένα καλύτερο προσχέδιο με αλλαγμένη εσωτερική ισορροπία.

Απαράδεκτο χαρακτήρισε το βρετανικό σχέδιο «αντιδήλωσης» ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κύπρος Χρυσοστομίδης, κατηγορώντας τη βρετανική προεδρία ότι δεν επέδειξε αμεροληψία και αντικειμενικότητα. Όπως παρατήρησε, το σχέδιο απάντησης εισάγει στοιχεία της βρετανικής πολιτικής και δεν αντανακλά τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

Αν το νέο σχέδιο που θα υποβάλει η βρετανική προεδρία στο Νιούπορτ δεν είναι ικανοποιητικό, τότε, δήλωσε ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, η κυπριακή κυβέρνηση δεν θα δεχθεί να αρχίσει η συζήτηση για το διαπραγματευτικό πλαίσιο Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας.

Πηγή ΚΥΠΕ ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή