Ολυμπιακές Αερογραμμές: Οξύνεται η αντιπαράθεση διοίκησης - εργαζομένων

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2005 19:47
A- A A+

Οξύνεται η αντιπαράθεση της διοίκησης Ολυμπιακών Αερογραμμών με τους υπαλλήλους τεχνικής βάσης και τους ιπτάμενους συνοδούς-φροντιστές, με αφορμή τις ενοικιάσεις ξένων αεροσκαφών και των πληρωμάτων τους για την εκτέλεση του θερινού προγράμματος πτήσεων της εταιρείας.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΕΠΤΑΟΑ) κατηγορεί τη διοίκηση της εταιρείας ότι απαγόρευσε στα Μέσα Ενημέρωσης να εισέλθουν στο χώρο εργασίας της Τεχνικής Βάσης, γιατί όπως υποστηρίζει η ΕΠΤΑΟΑ, δεν θέλει να φανεί η αναγνωρισμένη διεθνώς άριστη δουλειά που επιτελείται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της βάσης και με στόχο να απαξιώσουν ακόμη περισσότερο της Αερογραμμές και την Τεχνική Βάση.

Η ΕΠΤΑΟΑ χαρακτηρίζει επίσης εγκληματική την ενέργεια ενοικίασης αεροσκαφών «άγνωστης προέλευσης», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, και διατείνεται ότι η διαδικασία ενοικίασης ήταν η πλέον αδιαφανής από συστάσεως της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Σε απάντηση, η διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια.

Στο μεταξύ, στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα και η ΕΙΣΦ, αντικρούοντας στην ουσία τα στοιχεία που έδωσε χθες η διοίκηση των ΟΑ για τις ασθένειες που δηλώθηκαν από μέλη της Ένωσης, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Σύμφωνα με την ΕΙΣΦ, οι δηλώσεις ασθενειών των περίπου 700 μελών της, ουδέποτε ξεπέρασαν τις 7-8 ημερησίως. Μάλιστα υποστηρίζει ότι σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, οι ασθένειες είναι πολύ λιγότερες φέτος. Η ΕΙΣΦ προαναγγέλλει ότι τα στοιχεία αυτά θα τα αποστείλει στον εισαγγελέα.

Η Ένωση επικρίνει για άλλη μια φορά τη διοίκηση των ΟΑ για τον τρόπο και τη διαδικασία ενοικίασης των αεροσκαφών και επισημαίνει ότι τα προβλήματα ματαιώσεων πτήσεων άρχισαν να εμφανίζονται μετά την τραγωδία με το αεροσκάφος της «Ηλιος», οπότε αποσύρθηκαν τα νοικιασμένα αεροσκάφη μαζί με τα πληρώματά τους, που στοίχισαν πανάκριβα στην εταιρεία.

Μάλιστα, η ΕΙΣΦ εκτιμά ότι η επόμενη ενέργεια των ΟΑ θα είναι οι περικοπές δρομολογίων με το πρόσχημα της δήθεν έλλειψης προσωπικού καμπίνας.

Πηγή ΠΑΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή