Μέρκελ: Να χτυπήσουμε το δουλεμπόριο, να αποφύγουμε το Brexit

«Πρώτο θέμα στην ατζέντα το προσφυγικό»
Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 16:45
UPD:17:16
ΕΡΤ
A- A A+

Στην ανάγκη προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στάθηκε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής, σημειώνοντας ότι η μετανάστευση είναι το νούμερο ένα ζήτημα στην ατζέντα.

«Θα συζητήσουμε τις ανησυχίες του Ηνωμένου Βασιλείου και είναι ξεκάθαρο ότι θα προσπαθήσουμε η Μεγάλη Βρετανία να παραμείνει μέλος της Ε.Ε., καθώς αυτό είναι προς όφελος των πολιτών της», τόνισε.

«Δυστυχώς δεν μπόρεσε να γίνει η συνάντηση των 11 χωρών για το προσφυγικό, λόγω των γεγονότων στην Άγκυρα», ανέφερε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι «θα συνεχίσουμε την εντατική προσπάθεια. Το θέμα της μετανάστευσης είναι νούμερο ένα στην ατζέντα.

»Το σημαντικότερο ζήτημα είναι η προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. και η καταπολέμηση του δουλεμπόριου. Πρέπει να βρούμε μεθόδους για το πώς, ιδιαίτερα οι πρόσφυγες από τη Συρία, θα μπορούν με νόμιμο τρόπο να έρχονται στην Ε.Ε.», υπογράμμισε η καγκελάριος.

Στάθηκε τέλος στην ανάγκη η λύση η οποία θα δοθεί στο προσφυγικό να είναι λύση στην οποία θα συμφωνήσουν και οι 28 χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην Τουρκία για τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης στην πρωτεύουσά της.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή