Θ. Παπαθεοδώρου: Ενδόμυχος πόθος του Παππά να ζει στον κόσμο της ΥΕΝΕΔ

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 14:44
UPD:14:45
G4PHOTOS/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο κ. Παπαθεοδώρου κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, τον κ. Παππά για «εξουσιαστικές φαντασιώσεις» που «γίνονται καθημερινά οι εφιάλτες του πλουραλισμού της ενημέρωσης και της ελευθεροτυπίας» και ότι «ο ενδόμυχος πόθος του είναι να ζει στον "ευτυχισμένο" κόσμο της ΥΕΝΕΔ και αυτός να είναι ο Γεωργαλάς» (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Την αντίδραση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ) προκάλεσε δήλωση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, με αφορμή την τροπολογία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, η οποία προβλέπει ότι  τα κριτήρια της παράλληλης απασχόλησης των δημοσιογράφων που εργάζονται στην ΕΡΤ, το ΑΜΠΕ και τη ΓΓΕΕ θα οριστούν με υπουργική απόφαση.

Ο κ. Παπαθεοδώρου κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, τον κ. Παππά για «εξουσιαστικές φαντασιώσεις» που «γίνονται καθημερινά οι εφιάλτες του πλουραλισμού της ενημέρωσης και της ελευθεροτυπίας» και ότι «ο ενδόμυχος πόθος του είναι να ζει στον "ευτυχισμένο" κόσμο της ΥΕΝΕΔ και αυτός να είναι ο Γεωργαλάς».

Ολόκληρη η δήλωση:

Το καθεστωτικό περιβάλλον ενημέρωσης που θέλει να επιβάλει ο κ. Παππάς επιβαρύνεται διαρκώς με εκφοβισμούς και εξαρτήσεις. Ο Υπουργός Προπαγάνδας του Μαξίμου θέλει να αποφασίζει ο ίδιος και για τα κριτήρια της παράλληλης απασχόλησης των δημοσιογράφων, οι οποίοι εργάζονται στην ΕΡΤ ΑΕ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας. Κριτήρια, τα οποία θα προσδιοριστούν αργότερα, όταν ο ίδιος κρίνει ότι αυτό είναι σκόπιμο, και εφόσον επιλέξει τους δημοσιογράφους, οι οποίοι θα απολαύσουν τα ευεργετήματα του νόμου του. Αποδεικνύει καθημερινά ο κ. Παππάς ότι ο ενδόμυχος πόθος του είναι να ζει στον «ευτυχισμένο» κόσμο της ΥΕΝΕΔ και αυτός να είναι ο Γεωργαλάς! Οι εξουσιαστικές φαντασιώσεις του κ. Υπουργού γίνονται καθημερινά οι εφιάλτες του πλουραλισμού της ενημέρωσης και της ελευθεροτυπίας. Φτάνει πια, πρέπει να εμποδίσουμε αυτή την απόπειρα ελέγχου της δημοσιογραφίας.

Τι απαντά η ΓΓΕΕ

Απαντώντας του η ΓΓΕΕ σημειώνει ότι «οι αναφορές στις μαύρες σελίδες του χουντικού παρελθόντος στη χώρα μας εκπλήσσουν αρνητικά». 

Ακόμη, υπενθυμίζει στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ότι «ο ίδιος είχε υπερψηφίσει πολλές από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, το οποίο υποκρίνεται ότι μόλις ανακάλυψε», και προσθέτει ότι «η ρύθμιση που φέρνει ο νόμος καταργεί το αδιαφανές καθεστώς παράλληλης απασχόλησης των δημοσιογράφων που εργάζονται στο Δημόσιο, το οποίο και πρέπει να σταματήσει».

«Εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι τέτοιου τύπου ακρότητες δεν εκφράζουν το χώρο που εκπροσωπεί στη Βουλή ο κ. Παπαθεοδώρου», καταλήγει η ΓΓΕΕ.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή