ΗΠΑ, Κίνα: Δεν επετεύχθη συμφωνία για τα κλωστοϋφαντουργικά

Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2005 10:51
A- A A+

ΑΠΡΑΚΤΗ αποχώρησε η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ από το Πεκίνο, όπου βρισκόταν για συνομιλίες με την Κίνα, προκειμένου να περιοριστούν οι εξαγωγές ενδυμάτων, μετά από τρεις ημέρες διαπραγματεύσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν επετεύχθη συμφωνία.

«Σε αντίθεση με τις καλύτερες των προσπαθειών μας, δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη μιας ευρύτερης συμφωνίας», ανακοινώθηκε από το γραφείο της εμπορικής αντιπροσωπείας των ΗΠΑ. «Θα συσκεφθούμε με τους Κινέζους τις επόμενες ημέρες για την ημερομηνία και τον τόπο του επόμενου γύρου συνομιλιών».

Ο David Spooner, επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας για την συμφωνία στα κλωστοϋφαντουργικά θέματα, έφυγε σήμερα από το Πεκίνο, μετά την τρίτη ημέρα των συνομιλιών με τους Κινέζους ομολόγους του, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εκπροσώπου της αμερικανικής πρεσβείας στη χώρα, Sheila Paskman.

Οι προγραμματισμένες συνομιλίες των δύο ημερών παρατάθηκαν μέχρι και σήμερα σε μια προσπάθεια συμβιβασμού, μετά τη χθεσινή λήξη της προθεσμίας που είχαν θέσει οι ΗΠΑ, προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα επεκταθούν οι ποσοστώσεις στα κινεζικά προϊόντα.

Οι αμερικανικοί όμιλοι στο Πεκίνο, που παρακολουθούν τις συνομιλίες, συμπεριλαμβανομένου και του National Council of Textile Organizations, είπαν, ότι η Κίνα, δεν έχει επιθυμία να διαπραγματευθεί πέρα από την πρόταση που κατέθεσε στις συνομιλίες που έγιναν στο Σαν Φρανσίσκο, πριν από δύο εβδομάδες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή