Μ. Παπαϊωάννου: Ο κ. Καραμανλής κομματικοποιεί και τη Δικαιοσύνη

Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2005 15:12
A- A A+

Τα πυρά του συντονιστή του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, δέχθηκε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με τις δηλώσεις του κατά την σημερινή επίσκεψή του στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου, «ο Πρωθυπουργός επιχειρεί σήμερα, μετά από 18 μήνες κυβερνητικής θητείας, να καλύψει το ανύπαρκτο κυβερνητικό έργο και στον τομέα της Δικαιοσύνης με επιθέσεις κατά του ΠΑΣΟΚ. Ομιλεί για εξυγίανση, για παρεμβάσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Δεν ομιλεί καθόλου ασφαλώς για το έργο του».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαϊωάννου, ο κ. Καραμανλής «δεν μπορεί να απαξιώσει ένα τεράστιο έργο, θεσμικό αλλά και υλικοτεχνικής υποδομής, που έχουν καταθέσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στη Δικαιοσύνη, ενώ υπενθύμισε ότι το εργο της εξυγίανσης ξεκίνησε από την προηγούμενη ηγεσία του Αρείου Πάγου. «Το έργο της εξυγίανσης της Δικαιοσύνης είναι έργο αποκλειστικά των δικαστών. Δεν είναι έργο καμίας κυβέρνησης. Η προσπάθεια οικειοποίησης του από τον κ. Καραμανλή, αποτελεί ύβρη κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων δικαστών αλλά και ναρκοθετεί την όλη προσπάθεια», τόνισε ο συντονιστής του ΠΑΣΟΚ.

«Στο θέμα των παρεμβάσεων τις οποίες επικαλείται, να του θυμίσουμε το δικαστικό πραξικόπημα με το οποίο ανακηρύχθηκε βουλευτής ο θείος του, ο κ. Αχιλλέας Καραμανλής, και αφαιρέθηκε μια έδρα από το ΠΑΣΟΚ, την παρέμβαση, την ωμή παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης σε εκκρεμείς υποθέσεις ενώπιον της τακτικής Δικαιοσύνης, την επιλογή της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων με αυστηρά κομματικά κριτήρια. Επίορκος δικαστής επελέγη ως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, επειδή είναι κομματικός φίλος της κυβέρνησης, το μακρύ χέρι της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη. Να του θυμίσουμε την αντισυνταγματική παράταση της θητείας των Προϊσταμένων των Εισαγγελιών της χώρας, η οποία ενέχει και το στοιχείο της αντισυνταγματικότητας, με προχθεσινή της νομοθετική πρωτοβουλία. Την αποδυνάμωση του αυτοδιοίκητου των Δικαστηρίων και τόσα άλλα», πρόσθεσε ο κ. Παπαϊωάννου.

Ο κ. Καραμανλής «είχε υποσχεθεί προεκλογικά την αύξηση των θέσεων των δικαστών, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι, υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά την ταχύτητα της απονομής της δικαιοσύνης. Αντί γι αυτό, η μόνη αύξηση που έγινε, ήταν η αύξηση των θέσεων των Αντιπροέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων για να βολευτούν οι ημέτεροι», παρατήρησε επίσης το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Αν κανείς κάνει μια στοιχειώδη αντιπαραβολή του κυβερνητικού προγράμματος και του σημερινού έργου, μετά από 18 μήνες, δεν θα βρει τίποτε να έχει υλοποιήσει από τις υποσχέσεις του».

Ο κ. Καραμανλής κομματικοποιεί και το χώρο της Δικαιοσύνης τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου, όμως «στην ελληνική Δικαιοσύνη υπηρετούν δικαστές με υψηλό φρόνημα και είναι το μεγάλο εμπόδιο στα επιχειρούμενα σχέδια της κυβέρνησης του κ. Καραμανλή», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή