Κομισιόν: Σημαντική πρόοδος με τα hotspots

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 15:12
UPD:15:14
INTIME NEWS/politischios.gr
A- A A+

Σημαντική πρόοδο στην κατασκευή και λειτουργία των hotspots που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά βλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της Μαργαρίτη Σχοινά. 

Ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι στελέχη της Κομισιόν, μαζί με τον επικεφαλής της Επιτροπής για τη στήριξη των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα Μάρτιν Βερβέι, επισκέφθηκαν, συνοδεία του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, όλα τα hotspots στα νησιά και διαπίστωσαν ότι έχει γίνει «σημαντική πρόοδος».

Το θέμα των hotspots και γενικότερα η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης από την Ελλάδα αναμένεται να συζητηθούν στη συνάντηση που θα έχει στις 19:30 ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Εξάλλου, η εκπρόσωπος, αρμόδια για θέματα μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτρό ανέφερε ότι ο κ. Γιούνκερ αναμένεται να επισημάνει στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής  την ανάγκη να ενισχυθεί επειγόντως το σύστημα μετεγκατάστασης.

Προς την ίδια κατεύθυνση, ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει αποστείλει επιστολές στους υπουργούς Εσωτερικών όλων των κρατών-μελών της ΕΕ, με συγκεκριμένες συστάσεις για το θέμα της μετεγκατάστασης.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή