Στο Συμβούλιο των Μονίμων Αντιπροσώπων θα συζητηθεί η απάντηση της Ε.Ε. στην Αγκυρα

Στις 7 Σεπτεμβρίου
Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2005 20:42
A- A A+

Περαιτέρω βελτίωση χρειάζεται, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών Γιώργο Κουμουτσάκο, το νέο σχέδιο κειμένου της απάντησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη μονομερή δήλωση της ¶γκυρας (περί μη αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας) που παρουσίασε νωρίτερα σήμερα η βρετανική Προεδρία στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών, στο Νιούπορτ της Ουαλίας.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το κείμενο θα συζητηθεί εκ νέου στο Συμβούλιο των Μονίμων Αντιπροσώπων (COREPER) το οποίο θα συνεδριάσει στις Βρυξέλλες την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου.

«Η νέα πρόταση της Προεδρίας, παρά την αισθητή βελτίωσή της, η οποία την καθιστά βάση για περαιτέρω διαπραγμάτευση, χρειάζεται και άλλες βελτιώσεις», δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος και εξήγησε ότι, κατόπιν πολύωρης συζήτησης, διαπιστώθηκε έλλειψη κοινού παρονομαστή, με αποτέλεσμα ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης και ο ομόλογός του της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Ιακώβου να ζητήσουν τη συνέχιση της συζήτησης στο επίπεδο των Μονίμων Αντιπροσώπων. Η εισήγηση έγινε δεκτή, καθώς υποστηρίχθηκε και από άλλους εταίρους.

Γκιουλ: Οι διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν στις 7 Σεπτεμβρίου

«Πιστεύω πως οι διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν στις 3 Οκτωβρίου», επανέλαβε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κ. Αμπντουλάχ Γκιουλ, πριν αναχωρήσει για την Ουαλία όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.

Ο κ. Γκιουλ επανέλαβε επίσης ότι «η Τουρκία έχει κάνει τα όσα της αναλογούσαν». «Τώρα πλέον μένει οι χώρες-μέλη της Ε.Ε. να τιμήσουν την υπογραφή που είχαν βάλει στις 17 Δεκεμβρίου».

«Η Τουρκία, συμπεριφέρθηκε από την αρχή σωστά και με ειλικρίνεια. Εκπλήρωσε όλα τα κριτήρια και η Κομισιόν το έχει διαπιστώσει αυτό. Κανένας δεν πρέπει να κάνει πολιτική μέσω της Τουρκίας. Δεν θα επιτρέψουμε, να εκμεταλλευθούν την Τουρκία», πρόσθεσε ο κ. Γκιουλ.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή