Unicef: 400.000 άστεγα παιδιά στις πληγείσες από τον Κατρίνα περιοχές

Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2005 14:32
A- A A+

Τις 400.000 φθάνει ο αριθμός των παιδιών που έχουν μείνει άστεγα μετά το πέρασμα του φονικού κυκλώνα Κατρίνα από τις νότιες Ηνωμενες Πολιτείες, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της UNICEF, παρατηρώντας ότι οι πιο φτωχοί ήταν τα πρώτα θύματα της καταστροφής. «Η UNICEF διαπιστώνει με θλίψη πως για μια ακόμη φορά υποφέρουν οι πιο φτωχοί και πιο ευάλωτοι πληθυσμοί», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος.

«Τα παιδιά αντιπροσωπεύουν από το ένα τρίτο ως το ένα τέταρτο των ανθρώπων που επληγησαν από την καταστροφή», δήλωσε στους δημοσιογράφους από τη Γενεύη ο εκπρόσωπος του Ταμείου του ΟΗΕ για τα Παιδιά Νταμιέν Περσονάζ.

«Σε σύνολο 1,2 εκατομμυριών ανθρώπων, αυτό σημαίνει πως 300.000 ως 400.000 παιδιά είναι άστεγα», πρόσθεσε. «Ο αριθμός είναι τεράστιος και θα παραμείνουν άστεγα για εβδομάδες, ίσως και μήνες».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ δεν έχουν ανάγκη την οικονομική βοήθεια της UNICEF, αλλά η οργάνωση μπορεί να βοηθήσει με την εμπειρία της στην ψυχολογική υποστήριξη των θυμάτων ή να ευνοήσει την ταχεία επιστροφή των παιδιών στο σχολείο.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή