Η Τουρκία έπληξε εκ νέου θέσεις των Κούρδων της Συρίας

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016 13:22
UPD:13:25
REUTERS/UMIT BEKTAS

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η χώρα του δεν πρόκειται να επιτρέψει να πέσει η πόλη Αζάζ της βόρειας Συρίας (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έπληξαν θέσεις των κουρδικών πολιτοφυλακών της βόρειας Συρίας για τρίτη ημέρα τη Δευτέρα, μετά από επεισόδιο στα συροτουρκικά σύνορα, επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Το πρωί το σημείο ελέγχου μας στα σύνορα στην περιοχή Χατάι δέχθηκε πυρά. Απαντήσαμε με πυρά», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της τουρκικής διπλωματίας Ταντζού Μπίλγκιτς.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η χώρα του δεν πρόκειται να επιτρέψει να πέσει η πόλη Αζάζ της βόρειας Συρίας, η οποία ελέγχεται από Σύρους αντάρτες της αντιπολίτευσης, να πέσει στα χέρια των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), οι οποίες ελέγχονται κατά βάση από το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD).

EURONEWS

Η οργάνωση στηρίζεται από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, καθώς έχει δώσει πολλές μάχες ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Η Τουρκία, ωστόσο, τη χαρακτηρίζει τρομοκρατική και συριακό παρακλάδι του Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK), αρνούμενη κάθε συνεργασία μαζί της.

Στόχος της Άγκυρας είναι το PYD να μην καταφέρει να ενοποιήσει εδαφικά τα τρία καντόνια τα οποία ελέγχει στη βόρεια Συρία (ήδη έχει ενοποιήσει το ανατολικό και το κεντρικό), ώστε να μην δημιουργηθεί ντε φάκτο αυτόνομη κουρδική οντότητα στα νότια σύνορά της, που θα αναπτερώσει τις ελπίδες για αυτονόμηση και του τουρκικού Κουρδιστάν.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή