Φορτίο μεθαμφεταμίνης αξίας 890 εκατ. δολ. κατέσχεσαν οι αρχές της Αυστραλίας

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016 08:59
UPD:14:40
REUTERS/JASON REED

Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν σε αρκετές τοποθεσίες στο Σίδνεϊ, συμπερλαμβανομένου και ενός εμπορικού κοντέινερ, το οποίο είχε φορτωθεί στο Χονγκ Κονγκ.

A- A A+

Υγροποιημένη μεθαμφεταμίνη συνολικής οικονομικής αξίας 890,5 εκατ. δολαρίων κατέσχεσαν οι αστυνομικές αρχές στην Αυστραλία. Πρόκειται για το μεγαλύτερο φορτίο παράνομων ναρκωτικών, που έχει κατασχεθεί από τις αρχές της χώρας την τελευταία διετία.

Τέσσερις Κινέζοι, οι τρεις από τους οποίους κατάγονται από το Χονγκ Κονγκ κατηγορούνται για την εισαγωγή, αλλά και την επεξεργασία 720 λίτρων του ναρκωτικού, τα οποία είχαν κρύψει σε προσθετικά τζελ στηθόδεσμων, αλλά και σε άλλα αντικείμενα.

EURONEWS

Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν σε αρκετές τοποθεσίες στο Σίδνεϊ, συμπερλαμβανομένου και ενός εμπορικού κοντέινερ, το οποίο είχε φορτωθεί στο Χονγκ Κονγκ.

Πρόκειται για την κατάσχεση του μεγαλύτερου φορτίου ναρκωτικών από το 2014, όποτε οι αστυνομικές αρχές της χώρας είχαν εντοπίσει παράνομο φορτίο με χάπια “έκσταση” και μεταμφεταμίνες, που είχε εισαχθεί από την Ευρώπη, συνολικού ύψους 1,5 δισ δολαρίων.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας, ανακήρυξε τη παράνομη χρήση της κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης ως “επιδημία” το 2015 και οργάνωσε ειδική ομάδα δράσης, σε εθνικό επίπεδο, προκειμένου να εξαλείψει τη χρήση του συγκεκριμένου ναρκωτικού. Περίπου το 2,1% των Αυστραλών χρησιμοποίησαν ναρκωτικά μεθαμφεταμίνης και αμφεταμίνης το 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Αυστραλίας. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά παράνομης χρήσης ναρκωτικών στον κόσμο.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή