ΗΠΑ: Έκλεισε για τους πληγέντες το Αστροντομ - Σε απόγνωση οι πρόσφυγες

Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2005 18:35
A- A A+

Έκλεισε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή το στάδιο Αστροντομ του Χιούστον όπου επρόκειτο να φιλοξενηθούν 23.000 άστεγοι, πρόσφυγες από τις περιοχές που επλήγησαν από τον τυφώνα Κατρίνα.

Περισσότεροι από 11.000 πρόσφυγες είχαν ήδη βρει καταφύγιο στο Αστροντόμ, όταν ο επικεφαλής των πυροσβεστών έκρινε πως η είσοδος και άλλων ατόμων στο στάδιο θα έθετε σε μεγάλο κίνδυνο την ασφάλειά τους. Το στάδιο έκλεισε «για λόγους ασφαλείας» και για να έχουν περισσότερες ανέσεις όσοι βρίσκονταν ήδη μέσα σε αυτό, εξήγησε ο ¶ντριου Μπάιαρ, εκπρόσωπος της FEMA, της ομοσπονδιακής υπηρεσίας διαχείρισης κρίσεων.

Ωστόσο, δεκάδες λεωφορεία συνέχισαν να καταφτάνουν στο Αστροντομ, το ένα πίσω από το άλλο, γεμάτα με αποκαμωμένους πρόσφυγες που είχαν κάνει ταξίδι επτά ωρών από τη Νέα Ορλεάνη.

Επί ώρες, τα λεωφορεία με τους εξοργισμένους και ταλαιπωρημένους ανθρώπους έκαναν κύκλους γύρω από το στάδιο μέχρι να βρεθεί κάποια λύση και να κατευθυνθούν άλλα προς το γειτονικό στάδιο Ρέλιαντ και άλλα σε κοντινές πόλεις του Τέξας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή