Ικανοποιημένη η Λευκωσία από τα αποτελέσματα του Νιούπορτ

Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2005 20:07
UPD:20:16
A- A A+

Την ικανοποίηση της Λευκωσίας από τις εργασίες του Ατυπου Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. που ολοκλήρωσε σήμερα το απόγευμα τις διήμερες εργασίες του στο Νιούπορτ της Ουαλίας, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπρου, Γιώργος Ιακώβου.

Οπως είπε ο κ. Ιακώβου, έχει εξασφαλιστεί ένα κείμενο δήλωσης σαφώς βελτιωμένο όσον αφορά την αντιδήλωση της Ε.Ε. στη διακήρυξη της Τουρκίας κατά την υπογραφή του πρωτοκόλλου επέκτασης της τελωνειακής της ένωσης στα δέκα νέα κράτη μέλη της Ε.Ε., προσθέτοντας ότι οι κυπριακές θέσεις στο διήμερο Ατυπο Συμβούλιο έτυχαν μεγάλης υποστήριξης.

Ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι το κείμενο θα παραπεμφθεί για επεξεργασία στην Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων, όπου αναμένεται να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό NTV, ο κ. Ιακώβου τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία επιθυμεί ένα χρονοδιάγραμμα πλήρους εφαρμογής του πρωτοκόλλου προσαρμογής της Συμφωνίας της Αγκυρας, επισημαίνοντας παράλληλα πως η Αγκυρα, με τη διακήρυξή της ότι δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, δημιούργησε πρόβλημα στην εικόνα της Τουρκίας.

Πηγη ΚΥΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή