Διανυκτέρευσαν σε σκηνές και συνεχίζουν οι αγρότες

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016 07:14
UPD:11:20
Eurokinissi/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
A- A A+

Σε σκηνές διανυκτέρευσαν αγρότες στο Σύνταγμα, μετά το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο της Παρασκευής.

Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και ανανέωσαν το «ραντεβού» τους για σήμερα Σάββατο στην πλατεία, όπου επίσης έχει καλέσει σε συγκέντρωση η ΑΔΕΔΥ. Παράλληλα, στις 11 το πρωί το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στην Ομόνοια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας περίπου 10.000 αγρότες από όλη την Ελλάδα, αλλά και εργαζόμενοι άλλων κλάδων, βρέθηκαν την Παρασκευή στο Σύνταγμα.

NAFTEMPORIKI.GR

Εκεί μετέβησαν και 20 τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας, στα οποία επετράπη η είσοδος στην Αθήνα, μετά από συμφωνία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων..

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Κυριακής λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί σε όσους επιθυμούν να μελετήσουν και να υπογράψουν τις προτάσεις που θα στείλει τη Δευτέρα στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων της χώρας, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων. Το μέλος της επιτροπής Χρίστος Γκόντιας τόνισε στο ΑΜΠΕ: «Εάν δεχτεί ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων της χώρας το πλαίσιο που βάζουμε εμείς για έναν εποικοδομητικό διάλογο, μόνο τότε θα πάμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες των Τεμπών, που δεν συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας, έχουν ήδη δηλώσει ανοιχτοί σε διάλογο στη βάση και των προτάσεων που έχουν διατυπώσει και περιμένουν κάλεσμα του Πρωθυπουργού προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν.

Μάλιστα μιλώντας στο ΑΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών, Παναγιώτης Καλογιάννης, επισήμανε εκ νέου: «Έχουμε στείλει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο αιτημάτων, στο οποίο και ζητάμε απαντήσεις» και πρόσθεσε: «Τα αιτήματα αυτά, καλύπτουν το σύνολο του αγροτικού κόσμου». Μεταξύ άλλων ο κ. Καλογιάννης καταδίκασε τα χθεσινά επεισόδια στην Αθήνα, τονίζοντας: «Είναι απαράδεκτη η στάση της κυβέρνησης. Χτυπάει ανθρώπους του μόχθου, τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας και τον μόνο παραγωγικό ιστό που έχει απομείνει στη χώρα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή