Moody's: Στο Α2 η πιστοληπτική ικανότητα του δήμου Αθηναίων

Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2005 13:29
A- A A+

Τα αποτελέσματα αξιολόγησης της φερεγγυότητας του δήμου Αθηναίων, από τον διεθνή οίκο Moody's, ανακοίνωσε πριν από λίγο η δήμαρχος, Ντόρα Μακογιάννη.

Ο διεθνής οίκος, αξιολόγησε τον δήμο με Α2, το οποίο σημαίνει πολύ καλό επίπεδο πιστοληπτικής ικανότητας. Το ελληνικό κράτος στο σύνολό του έχει αξιολογηθεί με Α1. Πλην αυτού, δεν υπάρχει κανένας άλλος οργανισμός ή επιχείρηση στην Ελλάδα με αξιολόγηση το Α2.

Ενδεικτικά αναφέρεται, ότι στο ίδιο επίπεδο με τον δήμο Αθηναίων, είναι η Τράπεζα της Ελλάδος.

Η αξιολόγηση αυτή, ανοίγει μία νέα περίοδο για τον δήμο, όπως είπε η κ. Μπακογιάννη και για τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας.

Ο δήμος, έχει πλέον μια πλεονεκτική θέση και μπορεί να σχεδιάζει την αναπτυξιακή και επενδυτική προοπτική της πόλης, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς δεσμεύσεις και χωρίς να υποθηκεύει τα έσοδά του και τα τέλη που καταβάλλουν οι δημότες.

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε, ότι αυτό, ήταν μια υπόσχεση στους δημότες από την πρώτη στιγμή από την προεκλογική της εκστρατεία καθώς είχε πει ότι θα τους ενημερώνει για τα οικονομικά του δήμου κάθε χρόνο.

Για τον προγραμματισμό του δήμου, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι προγραμματίζεται η εξυγίανση και η ενίσχυση και θα συνεχιστεί σε όλα τα μέτωπα, ενώ έως το τέλος του 2006, προγραμματίζεται ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα το οποίο στη βάση αυτή, θα στηρίζεται στις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και στην αυτοχρηματοδότηση.

Εχουν εξασφαλιστεί 56 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, ενώ ξεκινάει με αυτοχρηματοδότηση το μεγάλο έργο ανάπλασης στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και τον Βοτανικό.

Επίσης θα βελτιωθεί και θα εκσυγχρονιστεί η διαδικασία είσπραξης των τελών αλλά και των άλλων εσόδων, ο δήμος θα εφαρμόσει τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, ενώ και η πληρωμή των οφειλών στον δήμο θα γίνεται μέσω πιστωτικών καρτών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή