Ν. Παππάς: Η Ελλάδα παύει να είναι η ντροπή της Ευρώπης

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 22:08
UPD:22:46
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλεξανδρος Μπελτές
A- A A+

«Σήμερα η Ελλάδα παύει να είναι η ντροπή της Ευρώπης», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στην Βουλή για τον διαγωνισμό αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών. «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρώτη κυβέρνηση που είναι αποφασισμένη να κάνει διαγωνισμό. Και προχωράμε παρότι έχετε αποφασίσει να υπονομεύσετε την διαδικασία», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος καλώντας τη ΝΔ να κάνει αυτοκριτική και να μην καταφεύγει σε «ακρότητες».

«Έχετε μία ευκαιρία. Να δείξετε ότι στοιχειωδώς έχετε βγάλει συμπεράσματα από την 25χρονη ιστορία ανομίας και υποταγής της διαπλοκής στα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και βάλτε πλάτη έστω και τώρα να βάλουμε τέλος στην ντροπή των τελευταίων 25 ετών. Δεν ελπίζω πολύ. Ελπίζω έστω και λίγο», είπε ο Ν. Παππάς απευθυνόμενος στη ΝΔ. «Θα περίμενα αυτοκριτική. Θα περίμενα και μία κουβέντα νοσταλγίας. Τρεις ώρες δεν βρέθηκε ένας να θυμηθεί ότι κάτι προσπαθήσατε να κάνετε με τον βασικό μέτοχο με την κυβέρν ηση Καραμανλή», σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι η τροπολογία είναι αντισυνταγματική ο Ν. Παππάς κατέθεσε γνωμοδότηση του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γιάννη Δρόσου, η οποία δηλώνει πως η ρύθμιση είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα.

Ακόμη ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι σήμερα «και η Κομισιόν είπε αυτό που εμείς γνωρίζαμε: ότι η αδειοδότηση είναι εθνική αρμοδιότητα». «Επομένως, να μην ελπίζετε σε δεύτερο σενάριο βασικού μετόχου. Απλά έχετε αλλάξει ρόλους. Τότε ήσασταν κυβέρνηση και το απαγορευτικό ήρθε απέξω, ενώ τώρα είστε αντιπολίτευση και ελπίζετε το απαγορευτικό να έλθει από μέσα», σημείωσε. Πρόσθεσε ακόμη ότι «πουθενά στην Ευρώπη τα κανάλια εθνικής εμβέλειας επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής δεν είναι άπειρα. Μην προσπαθείτε να συσκοτίζετε. Στη Βρετανία είναι πέντε. Θέλουν να είναι Πολωνία ή Βόρεια Κορέα; Πως λοιπόν εκστομίζουμε τέτοιες ακρότητες;».

Ο Ν. Παππάς κατηγόρησε την ΝΔ λέγοντας ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία εξάντλησε όλα τα όρια για να συγκροτηθεί ΕΣΡ», αλλά «καμία από τις κινήσεις καλής θέλησης που κάναμε δεν αξιοποιήθηκε. Καθόλου δεν σκοτιστήκατε επί ημερών σας να παρατείνετε την ανομία με νυχτερινές τροπολογίες. Και αντί για αυτοκριτική, έχουμε και ακρότητες». Ανέφερε ενδεικτικά ότι «η ΝΔ μπήκε στη συζήτηση με το επιχείρημα ότι δεν χρειάζεται καμία διαδικασία αδειοδότησης και έχει εφεύρει κάθε τερτίπι. Μέχρι και τώρα, που ξεκίνησε η διαδικασία στις 5 μ.μ. και η συζήτηση στις 8.30 μ.μ.».

Ο υπουργός Επικρατείας είχε και διάλογο με την βουλευτή της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη. Ο Ν. Παππάς ρώτησε αν η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ικανοποιημένη από την κατάσταση και η Σ. Βούλτεψη φώναξε: «Ναι!». «Μόνο η Σ. Βούλτεψη είναι ικανοποιημένη», σχολίασε ο υπουργός και θυμήθηκε ότι «έβλεπα δελτίο ειδήσεων λίγο μετά την εκλογή του νέου αρχηγού της ΝΔ και νόμιζα ότι έβλεπα προεκλογικό σας σποτ. Η λάσπη, η διαστρέβλωση δεν έχει προηγούμενο. Και υποστηρίζετε ότι εμείς ελέγχουμε την ροή της ενημέρωσης; Λίγη ντροπή επιτέλους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή