Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 4 ώρες και 15 λεπτά με νέο δρομολόγιο του ΟΣΕ

Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2005 16:02
A- A A+

Κατά 15 λεπτά επισπεύδεται η διάρκεια του ταξιδιού Αθήνα – Θεσσαλονίκη με νέο δρομολόγιο του ΟΣΕ, το οποίο εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιάπης.

Σε δηλώσεις του στο νέο σταθμό στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Λιάπης τόνισε ότι μέχρι το τέλος του 2005 θα δρομολογηθεί ένα ακόμη ζεύγος συρμών στο ίδιο δρομολόγιο, ώστε, όπως διευκρίνισε, να παρέχεται στους πολίτες η δυνατότητα αυθημερόν επιστροφής με την ίδια ποιότητα ταξιδιού.

Ο υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε επίσης ότι κατά το Σεπτέμβριο του 2006, με την ηλεκτροκίνηση της γραμμής, η διάρκεια του συγκεκριμένου δρομολογίου θα μειωθεί ακόμη περισσότερο, κάτω από τις 4 ώρες. Στρατηγικός σχεδιασμός, συμπλήρωσε ο κ. Λιάπης, παραμένει το 2010 να ολοκληρωθεί η διπλή ηλεκτροκίνητη γραμμή υψηλών ταχυτήτων Αθήνας-Θεσσαλονίκης, που θα περιορίζει το χρόνο ταξιδιού σε περίπου 3 ώρες.

οι δύο συρμοί (224 θέσεων), ICE 50 και ICE 51, είναι κλιματιζόμενοι, υψηλών προδιαγραφών και το ανώτατο όριο ταχύτητάς του φθάνει τα 200 χλμ ανά ώρα. Τα νέα δρομολόγια αναχωρούν από την Αθήνα στις 7:50 το πρωί και φθάνουν στη Θεσσαλονίκη στις 12:05 το μεσημέρι, ενώ από τη συμπρωτεύουσα αναχωρούν στις 7:22 το πρωί με ώρα άφιξής στην πρωτεύουσα στις 11:37 το πρωί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή