Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 10ης Συνόδου της Βουλής των Εφήβων

Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2005 16:45
A- A A+

Παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου ολοκληρώθηκαν σήμερα, σε ειδική συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής, οι εργασίες της δέκατης Συνόδου της Βουλής των Εφήβων.

«Δώσατε με την παρουσία σας την πνοή της νεότητας και της ζωντάνιας, της φρεσκάδας και αδιάφθορης σκέψης σας», επεσήμανε η πρόεδρος της Βουλής ¶ννα Ψαρούδα-Μπενάκη απευθυνόμενη στους «έφηβους βουλευτές» και κλείνοντας τις εργασίες της Συνόδου.

«Οι απόψεις που διατυπώσατε εκφράζουν τον παλμό της εποχής μας και όταν θα τις μελετήσουμε μέσα από τα αναλυτικά πρακτικά, θα επισημάνουμε ασφαλώς ιδέες και προτάσεις, χρήσιμες για το έργο μας», πρόσθεσε η πρόεδρος της Βουλής.

Οι προτάσεις, οι προβληματισμοί, οι ανησυχίες αλλά και το πάθος των 350 έφηβων βουλευτών, από την Ελλάδα την Κύπρο και το εξωτερικό, εντυπωσίασαν ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό.

Στο επίκεντρο των επισημάνσεων, αλλά και της κριτικής τους, βρέθηκαν όλα και όλοι. Παιδεία, ανεργία, οικονομία, εξωτερική πολιτική, ναρκωτικά, καθώς και τα προβλήματα των αγροτών, των πολυτέκνων, των ατόμων με ειδικές ανάγκες, των Ελλήνων της ομογένειας, ήταν μερικά από τα θέματα που έθιξαν με έμφαση, ενώ ιδιαίτερα καυστικοί ήταν και για το ρόλο που διαδραματίζουν τα ΜΜΕ στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

«Είμαι εντυπωσιασμένος από το πάθος, τη συμμετοχή και τον προβληματισμό σας. Ήσασταν όλοι υπέροχοι», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στην αντιπροσωπεία των έφηβων βουλευτών που τον επισκέφθηκε στο προεδρικό μέγαρο.

Ακόμα, ο κ Παπούλιας στάθηκε ιδιαίτερα στην επισήμανση των νέων, κατά πόσον οι προτάσεις τους και οι προβληματισμοί τους θα έχουν θετική αντιμετώπιση από την Πολιτεία.

Εντυπωσιασμένος με τις προτάσεις των έφηβων βουλευτών δήλωσε και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους στο γραφείο του στη Βουλή.

«¶κουσα με προσοχή όσα είπατε. Δεν έχει σημασία αν συμφωνώ σε όλα ή διαφωνώ σε κάποια, ή αν θεωρώ ότι κάποια είναι ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα και κάποια άλλα θέλουν περισσότερο χρόνο ή επεξεργασία. Σημασία έχει ότι μένω εντυπωσιασμένος από το επίπεδο των σκέψεων και των προτάσεων που διατυπώθηκαν όχι μόνο φέτος, αλλά και τις προηγούμενες χρονιές. Αξία έχει η συμμετοχή. Γιατί η αδιαφορία, η στάση του "εν βαριέσαι, κάποια μπορεί να τα κάνουν", οδηγούν σε λιμνάζοντα νερά», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Κάποιες από αυτές τις προτάσεις που είναι ρεαλιστικές θα τις κοιτάξουμε. Θεωρώ ότι η Βουλή των εφήβων είναι ένας πολύ πετυχημένος θεσμός που μπορούμε να τον πάμε παραπέρα. ¶κουσα κάποιες σκέψεις σας πώς μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερα και είναι ενδιαφέρουσες».

«Η αιτία της αισιοδοξίας μου είναι ότι οι νέοι σκέφτονται, κριτικάρουν -και καλά κάνουν- και προτείνουν», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή