Συνάντηση Τσίπρα - Μώραλη για προσφυγικό και λιμάνι Πειραιά

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 16:08
UPD:16:11
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Το λιμάνι είναι και εμπορική καρδιά και ο Πειραιάς πρέπει γίνει μια πόλη που θα είναι πρότυπο και για τους ανθρώπους που ζουν εκεί, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε την πεποίθηση του ότι με τη νέα συμφωνία που επιδιώχθηκε για τον ΟΛΠ, την αναβαθμισμένη προσφορά, 350 εκατ. είναι δέσμευση για επενδύσεις στο λιμάνι και ότι «βεβαίως μέσα από την ανάπτυξη και της κρουαζιέρας μπορεί να έχει και πολύ σημαντικά οφέλη ο δήμος του Πειραιά». 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την πόλη και την ευρύτερη περιφέρεια του Πειραιά, μεταξύ των οποίων και το προσφυγικό.

Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες για το προσφυγικό, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε πολύ καλή τη στάση που κράτησε ο δήμος, «διότι είναι ένα θέμα που μας υπερβαίνει κι αν ο καθένας το αντιμετωπίζει με τη λογική να φύγουν από την αυλή μου κι ας πάνε όπου άλλου, δεν βγάζεις άκρη έτσι».

«Συμφωνώ απόλυτα», είπε ο κ. Μώραλης, με τον Πρωθυπουργό να σημειώνει ότι «πρέπει να μοιράσουμε τα βάρη και να μην ξεχνάμε ότι η καταγωγή των περισσότερων εξ ημών είναι προσφυγική, έχουμε ρίζες και έχουμε και βιώματα ως Έλληνες».

EUROKINISSI

Εξάλλου, ανέφερε ότι ο Πειραιάς ως πόλη και ως ευρύτερη περιοχή έχει τη δυνατότητα να παίξει ρόλο αναπτυξιακού ισχυρού άξονα για τη χώρα γενικότερα και με το λιμάνι και με τον τουρισμό και με μια σειρά άλλων δομών που δημιουργούνται στον Πειραιά. Σημείωσε ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να υπάρξει μια ανάπτυξη που θα συμβάλει και στην κατεύθυνση της ανακούφισης των Πειραιωτών που ταλαιπωρούνται πολύ με υψηλά ποσοστά ανεργίας και φτώχειας..

Στης δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο δήμαρχος είπε ότι και ο Πειραιάς και οι όμοροι δήμοι της αντιπεριφέρειας Πειραιά είναι κοντά και αρωγοί στο προσφυγικό «που είναι ένα πρόβλημα παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και ελληνικό και πρέπει όλοι να συνδράμουμε στον βαθμό που μας αναλογεί, γι' αυτό τοποθετηθήκαμε θετικά και θα βοηθήσουμε και στη δημιουργία στο Σχιστό, αλλά και στη χρήση του λιμανιού, που ούτως ή άλλως γίνεται όλο αυτό διάστημα, για την άφιξη των προσφύγων και μεταναστών».

 

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή