Συναντήθηκαν μετά από 71 χρόνια

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 14:19
UPD:14:20

Watch the heartwarming moment a US veteran reunites with his English wartime girlfriend after 71 years.

Δημοσιεύτηκε από The Telegraph στις Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016
A- A A+

Μπορεί ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος και αρκετές συγκυρίες να στάθηκαν εμπόδια για περισσότερο από μισό αιώνα, ωστόσο ο Αμερικανός πρώην αλεξιπτωτιστής Νόργουντ Τόμας, 91 ετών, και η 88χρονη Βρετανίδα πρώην σύντροφός του Τζόις Μορίς κατόρθωσαν επιτέλους να συναντηθούν, 71 χρόνια μετά το τελευταίο τους τετ-α-τετ.

Η συγκινητική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας, όπου κατοικεί η 88χρονη, με τον κ. Τόμας να παραδέχεται ότι ένιωθε ιδιαίτερα νευρικός μέχρι τη στιγμή που αγκαλιάστηκαν.

Οι δύο τους γνωρίστηκαν στο Λονδίνο το 1944, ωστόσο σύντομα ο κ. Τόμας κλήθηκε να συμμετάσχει στην απόβαση της Νορμανδίας. Λίγους μήνες μετά, έχοντας επιστρέψει πλέον στις ΗΠΑ, ο 19χρονος τότε Τόμας με επιστολή του στην 16χρονη φίλη του, της ζήτησε να μείνει μαζί του στη Βιρτζίνια.

Η κ. Μορίς ωστόσο δεν ήταν έτοιμη για το μεγάλο βήμα και απέρριψε την πρόταση του κ. Τόμας, εκτιμώντας ότι υπήρχε κάποια άλλη γυναίκα στη ζωή του.

Με τα χρόνια να περνούν, ο καθένας τους έκανε τη δική του οικογένεια, με την κ. Μορίς να μεταναστεύει στην Αυστραλία με τον σύζυγό της, ο οποίος έχει πλέον φύγει από τη ζωή.

Αν και για πολλά χρόνια δεν είχαν καμία επαφή, η απόφαση του κ. Τόμας να κάνει ελεύθερη πτώση με το αλεξίπτωτο πριν από τρία χρόνια απέβη καθοριστική, καθώς το βίντεο με εκείνον πρωταγωνιστή έκανε τον γύρο του κόσμου φτάνοντας μέχρι την… οθόνη της κ. Μορίς στην Αυστραλία.

Χάρη στη βοήθεια του γιου της, η κ. Μορίς εντόπισε στο διαδίκτυο τον κ. Τόμας, ενώ μετά από αρκετές συνομιλίες στο Skype και τον έρανο που πραγματοποίησε μία μη κερδοσκοπική οργάνωση, οι δυο τους κατάφεραν αυτήν την εβδομάδα να συναντηθούν, μετά από 71 ολόκληρα χρόνια.

«Να βρίσκεις κάποιον που σε αγαπά και τον αγαπάς, στα τελευταία χρόνια της ζωής σας, είναι πολύ ιδιαίτερο», ανέφερε η κ. Μορίς, με τον κ. Τόμας να κάνει λόγο για την πιο χαρούμενη ημέρα της ζωής του και να τονίζει, απευθυνόμενος στην άλλοτε σύντροφό του ότι, αν εκείνη είχε πει το «ναι» το 1944, θα είχαν ζήσει μαζί όλα αυτά τα χρόνια.

Πλέον, οι δυο τους σκοπεύουν να περάσουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μαζί, σύμφωνα με τη Βρετανική Telegraph.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή