Σκληρός Ερντογάν για τη δράση Ρωσίας - Ιράν στη Συρία, «παράθυρο» για τουρκική επέμβαση

«Η υπομονή μας εξαντλείται»
Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 13:53
UPD:12/02/2016 13:21
REUTERS/UMIT BEKTAS

Ο κ. Ερντογάν (φωτ. αρχείου) κατηγόρησε τον ΟΗΕ για ανειλικρίνεια όταν καλεί την Τουρκία να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει τους Σύρους πρόσφυγες αντί να αναλαμβάνει δράση για να αποτρέψει την αιματοχυσία στη Συρία.

A- A A+

Η υπομονή της Τουρκίας μπορεί να εξαντληθεί όσον αφορά την κρίση στη Συρία και θα μπορούσε να αναγκαστεί να αναλάβει δράση, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, επιτιθέμενος έμμεσα ή άμεσα στη Ρωσία και το Ιράν, αλλά και στον ΟΗΕ.

Κάλεσε μάλιστα τα Ηνωμένα Έθνη να κάνουν περισσότερα για να αποτρέψουν αυτό που χαρακτήρισε «εθνοκάθαρση» στη χώρα.

Ο κ. Ερντογάν κατηγόρησε τον ΟΗΕ για ανειλικρίνεια όταν καλεί την Τουρκία να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει τους Σύρους πρόσφυγες αντί να αναλαμβάνει δράση για να αποτρέψει την αιματοχυσία στη Συρία.

«Υπάρχει πιθανότητα το νέο κύμα προσφύγων να φθάσει τους 600.000 αν οι αεροπορικές επιδρομές συνεχιστούν. Ετοιμαζόμαστε γι' αυτό», είπε ο κ. Ερντογάν, αναφερόμενος στα ρωσικά πλήγματα στη βόρεια Συρία, σε ομιλία του σε επιχειρηματικό φόρουμ στην Άγκυρα.

EURONEWS

«Θα δείξουμε υπομονή μέχρις ενός σημείου και στη συνέχεια θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Τα αεροπλάνα και τα λεωφορεία μας δεν περιμένουν άσκοπα εκεί», είπε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία έχει πληροφορίες ότι υποστηριζόμενες από το Ιράν δυνάμεις στη Συρία πραγματοποιούν «ανελέητες σφαγές».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε ακόμη ότι η συριακή κρίση δεν θα επιλυθεί χωρίς τη δημιουργία ασφαλών ζωνών για τους εκτοπισμένους Σύρους και ότι θα πρέπει να εξευρεθούν τρόποι ώστε να παραμείνουν οι Σύροι στη χώρα τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή