Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του πολεμικού ναυτικού

Εν αναμονή επίσημων ανακοινώσεων για την τύχη των τριών χειριστών
Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 08:22
UPD:15:19
INTIME NEWS/ΓΕ.Ε.ΕΘ.Α./ΓΕΝ/ΓΕΣ/ΓΕΑ
A- A A+

Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, το ίχνος του οποίου είχε χαθεί στις 02.45 στην περιοχή της Κινάρου, δυτικά της Λέρου, ενώ σύγχυση επικρατεί σχετικά με την τύχη των τριών μελών του πληρώματος. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από το υπουργείο Άμυνας.

Επικαλούμενο πληροφορίες, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε νωρίτερα ότι οι τρεις χειριστές του ελικοπτέρου εντοπίστηκαν νεκροί.

Με ανάρτησή του ωστόσο στο Twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, διαψεύδει ότι έχουν βρεθεί οι σοροί των τριών χειριστών. «Όλα όσα γράφονται για ανεύρεση σορών είναι ψεύδη, ειδικές δυνάμεις τώρα προσεγγίζουν. Τουλάχιστον σεβαστείτε τις οικογένειες των αξιωματικών», έγραψε σε tweet του.

Όπως έγινε γνωστό, λόγω του συμβάντος ο κ. Καμμένος, θα επιστρέψει εσπευσμένα στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες, μόλις ολοκληρωθεί το σκέλος της Συνόδου των υπουργών του ΝΑΤΟ που αφορά στην Ελλάδα.

Από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, παρακολουθεί την πορεία των ερευνών ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δ. Βίτσας.

To ίχνος του ελικοπτέρου είχε χαθεί από τα ραντάρ στις 02.45 στην περιοχή της Κινάρου, δυτικά της Λέρου. Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του.

Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα, στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή