Επίσημη πρόσκληση για διάλογο περιμένουν οι αγρότες στα Τέμπη

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016 13:21
UPD:13:55
SOOC/Konstantinos Tsakalidis

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Επίσημη πρόσκληση για διάλογο περιμένουν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Παναγιώτης Καλογιάννης. Πρόσθεσε ότι αυτή η συνάντηση δεν μπορεί να γίνει πριν την ερχόμενη Δευτέρα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πρόσκληση για διάλογο που απηύθηνε ο Πρωθυπουργός προς τους αγρότες, κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Καλογιάννης ανέφερε: «Εδώ και μία ώρα τα αιτήματα των μπλόκων Τεμπών και Μικροθηβών- τα οποία τελικά συνυπέγραψαν 25 μπλόκα- βρίσκονται στα χέρια του Πρωθυπουργού και οι αγρότες επιθυμούν τον διάλογο με βάση τις προτάσεις που έχουν καταθέσει».

ASTRATV

Όπως είπε, σε κάποια από τα ζητήματα ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να απαντήσει και δημοσίως, γιατί τα αιτήματα που του υποβλήθηκαν είναι συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα.

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι σε κάθε περίπτωση, συνάντηση δεν μπορεί να γίνει πριν την Δευτέρα, όσο οι συνάδελφοι αγρότες θα βρίσκονται στο Σύνταγμα.

«Μπορεί να μη συμφωνούμε με τον τρόπο που διαμαρτύρονται, αλλά είμαστε συνάδελφοι, έχουμε τα ίδια προβλήματα και είμαστε μαζί με τους αγρότες που θα διαμαρτυρηθούν» διευκρίνισε.

Σημειώνεται ότι νωρίς το πρωί ο κ. Καλογιάννης είχε δηλώσει στο ΑΜΠΕ ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από το γραφείο της Βουλής, με το οποίο ζητούνταν επίσημα οι προτάσεις των αγροτών και ότι ο ίδιος τις έστειλε αμέσως.

Σε ό,τι αφορά τον αποκλεισμό της Εθνικής οδού, οι αγρότες των Τεμπών επιμένουν στο επ' αόριστον κλείσιμο της Κοιλάδας μέχρι νεωτέρας.

«Ασαφή» χαρακτήρισε την ομιλία του Πρωθυπουργού ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων Χρήστος Γκόντιας. Ωστόσο σημείωσε: «Έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας εδώ και έναν μήνα. Αν προσκληθούμε να συζητήσουμε επ΄αυτών, θα πάμε σε διάλογο με τον πρωθυπουργό, ακόμα και αν δεν αποσύρει τα σχέδια για το ασφαλιστικό και το φορολογικό».

Πάντως, ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Μαλγάρων Αχιλλέας Καμπούρης έκανε λόγο για «προεκλογική ομιλία» του κ. Τσίπρα.

«Περιμέναμε κάτι πιο ουσιώδες και όχι μια προεκλογική ομιλία. Ο πρωθυπουργός έκανε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και τα έβαλε με όλους, ακόμα και με τα κανάλια» είπε ο κ. Καμπούρης και έκανε γνωστό, πως κατόπιν αυτού, οι αγρότες των Μαλγάρων θα κατέβουν στην Αθήνα και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, «έως ότου αποσυρθούν τα ασφαλιστικό και φορολογικό».

Σχετικά με το συλλαλητήριο στην Αθήνα, η θέση των εκπροσώπων στα μπλόκα της χώρας είναι: «Όσοι θέλουν να πάνε, ας το κάνουν. Δεν θα εμποδίσουμε κανέναν και δεν θα κρίνουμε κανέναν».

Σημειώνεται ότι από την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία έως σήμερα έχουν ήδη «κλειστεί» οκτώ λεωφορεία για την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή