Βρετανία: Κόκκινη κάρτα στο δημοψήφισμα από βουλευτή λόγω… Euro 2016

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016 13:08
UPD:13:08
EPA/PAUL MCCERLANE

«Ας είμαστε ειλικρινείς: ο κόσμος θέλει να επικεντρωθεί στο ποδόσφαιρο εκείνη την χρονική περίοδο» υπογράμμισε ο Νάιτζελ Ντοντς.

A- A A+

Κόκκινη κάρτα στην ημερομηνία διενέργειας του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ε.Ε. βγάζει ένας βουλευτής από τη Βόρεια Ιρλανδία, εκτιμώντας ότι δεν πρέπει να συμπέσει με την περίοδο διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου της Γαλλίας.

Μπορεί η ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος να μην έχει προς το παρόν οριστικοποιηθεί, ωστόσο η 23η Ιουνίου φαντάζει ως η πιο πιθανή ημερομηνία, σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία του Λονδίνου με τους Ευρωπαίους εταίρους στη Σύνοδο Κορυφής της επόμενης εβδομάδας στις Βρυξέλλες.

Σε αυτήν ωστόσο την περίπτωση, το δημοψήφισμα θα διεξαγόταν με το Euro 2016 (10 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου) να βρίσκεται στο απόγειό του κι ενώ θα συμμετάσχουν τρεις ομάδες του Ηνωμένου Βασιλείου (Αγγλία, Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία).

Σύμφωνα με τον βουλευτή του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP), Νάιτζελ Ντοντς, αυτός είναι ένας «καλός λόγος» προκειμένου το δημοψήφισμα να διεξαχθεί αργότερα, για να μην συμπέσει με τους αγώνες ποδοσφαίρου.

«Ας είμαστε ειλικρινείς: ο κόσμος θέλει να επικεντρωθεί στο ποδόσφαιρο εκείνη την χρονική περίοδο» υπογράμμισε ο βουλευτής, ενώ παρουσίαζε ενώπιον του Κοινοβουλίου την πρότασή του.

Ο ίδιος επέμεινε επιπλέον ότι θα προκύψει πρόσθετο κόστος, καθώς πολλοί πολίτες ενδέχεται να ψηφίσουν μέσω επιστολικής ψήφου ευρισκόμενοι στη Γαλλία για να παρακολουθήσουν το Euro 2016.

Πάντως, η πρότασή του βουλευτή έπεσε στο κενό, καθώς την στήριξαν μόλις 70 ποδοσφαιρόφιλοι βουλευτές ενώ την καταψήφισαν 286.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή