Με αποκλεισμούς στα αεροδρόμια απειλούν οι εργαζόμενοι στην Ο.A.

Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2005 14:46
UPD:14:49
A- A A+

Με αποκλεισμούς στα αεροδρόμια όλης της χώρας απειλούν οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή ώστε, όπως υπογραμμίζουν, να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για κλείσιμο των Ολυμπιακών Αερογραμμών. Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου του προεδρείου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ), ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων, με τους εργαζομένους να προαναγγέλλουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος της ΟΣΠΑ, Μανώλης Πατέστος, έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί η μάχη για να σωθεί η ΟΑ και υπενθύμισε ότι ο σημερινός πρωθυπουργός, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε δεσμευτεί δύο φορές για τη διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα της εταιρείας.

Όπως επισήμανε ο κ. Πατέστος, αντιστράφηκε η εικόνα που είχε η Ολυμπιακή, καθώς σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία, σημειώθηκε αύξηση της επιβατικής κίνησης και των εσόδων, αλλά αυτό όπως είπε, δεν αρέσει στην κυβέρνηση γιατί χαλάει τα σχέδιά της, καθώς επιχειρεί να φέρει την εταιρεία σε αδιέξοδο και να την κλείσει.

Αφού δήλωσε ότι ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών αρνείται να τους δεχθεί, ο πρόεδρος της ΟΣΠΑ ανακοίνωσε ότι υπό την αιγίδα της ΓΣΕΕ θα γίνει μετά τις 18 Σεπτεμβρίου, συνάντηση στην Αθήνα των προέδρων των Εργατικών Κέντρων των 32 πόλεων όπου υπάρχουν αεροδρόμια.

Παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε τα εξής:

«Είναι κρίμα που τους τελευταίους 18 κρίσιμους μήνες η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν αξιοποίησε, αλλά υπονόμευσε συστηματικά το νέο πλαίσιο που βρήκε έτοιμο με τη δημιουργία της νέας Ολυμπιακής, με τη δημιουργία των Ολυμπιακών Αερογραμμών. Η κυβέρνηση με πράξεις, με παραλείψεις, με δηλώσεις και με διαρροές στον τύπο υπονόμευσε και υπονομεύει την προοπτική της Ολυμπιακής. Δεν υπερασπίστηκε το συμφέρον της Ολυμπιακής και το συμφέρον του δημοσίου ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ούτε ενώπιον του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων».

«Εγκαταλείπει την υπόθεση στην τύχη της με την αφελή θεωρία ότι όλα αυτά αφορούν προηγούμενες κυβερνητικές περιόδους και άρα την ευθύνη προηγουμένων κυβερνήσεων λες και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ασχολείται με κυβερνήσεις και όχι με κράτη-μέλη που έχουν ενιαία πολιτική, που έχουν ενότητα συμπεριφοράς και σοβαρότητα», παρατήρησε.

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από την κυβέρνηση να διασφαλίσει την ουσιαστική και πραγματική λειτουργία της Ολυμπιακής προς όφελος των καταναλωτών και προς όφελος όλων των περιφερειών της χώρας -ιδίως των ορεινών και των νησιωτικών- και να υπερασπιστεί ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Συμβουλίου υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, τα συμφέροντα της Ολυμπιακής και του Ελληνικού Δημοσίου.

«Η ΟΑ όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει αλλά ούτε να παραδοθεί σε ιδιωτικά χέρια, καθώς ορισμένες ιδιωτικές αεροπορικές εταιρίες παράγουν "τρομοκρατία στον αέρα"», τόνισε από την πλευρά του το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού Παναγιώτης Λαφαζάνης, που επίσης παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου. Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε έγκλημα διαρκείας το γεγονός ότι η κυβέρνηση αφήνει στην τύχη της την εταιρεία, γιατί όπως είπε, «θέλει να εξυπηρετήσει τα δογματικά της σχέδια». Ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε την προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή