«Αγκάθι» η οικονομία - Εισήγηση υπέρ των ασθενέστερων ομάδων

Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2005 16:11
A- A A+

Εντείνονται οι διεργασίες σε κυβέρνηση και κόμματα ενόψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, που θα εγκαινιάσει την Παρασκευή ο πρωθυπουργός. Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο πρωθυπουργός θα δώσει το «στίγμα» της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Εισήγηση θα υποβάλουν από κοινού αυτή την εβδομάδα στον κ. Καραμανλή τα υπουργεία Οικονομίας και Υγείας, η οποία θα περιλαμβάνει μέτρα και πολιτικές για την ενίσχυση των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων από το 2006 και μετά.

Αυτό προκύπτει από δηλώσεις των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη και Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη μετά τη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Οικονομίας, όπου συμμετείχαν οι υφυπουργοί Οικονομικών Π. Δούκας και Υγείας Γ. Κωνσταντόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Γ. Κουρής και υπηρεσιακοί παράγοντες.

«Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια του προϋπολογισμού, προκειμένου να ενισχύσουμε αδύναμες κοινωνικές ομάδες», τόνισε ο κ. Αλογοσκούφης.

Η οικονομική κατάσταση αναδεικνύεται το σημαντικότερο πρόβλημα για την κυβέρνηση. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion για τον τηλεοπτικό σταθμό Μega, το 70% των ερωτηθέντων δηλώνουν δυσαρεστημένοι με την οικονομική πολιτική, ωστόσο η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 4,1 μονάδων στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΠΑΣΟΚ.

Σε θέση μάχης βρίσκονται τα συνδικάτα. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ υποδέχονται το Σάββατο τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη με συλλαλητήριο. Η ΑΔΕΔΥ προανήγγειλε δυναμικές κινητοποιήσεις για τους επόμενους τρεις μήνες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή