ΗΠΑ: Χήρα τζιχαντιστή κατηγορείται για συνέργεια στον θάνατο Αμερικανίδας

Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2016 07:42
UPD:10:44
EPA/MATT HINSHAW / HANDOUT

Η Κάιλα Μύλερ πήγε στην Τουρκία τον Δεκέμβριο του 2012 για να εργαστεί για μια τουρκική οργάνωση ανθρωπιστικής βοήθειας σε Σύρους πρόσφυγες κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Απήχθη τον Αύγουστο του 2013 ενώ έφευγε από ένα νοσοκομείο στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία.

A- A A+

Tην κατηγορία της συνομωσίας στο θάνατο της νεαρής Aμερικανίδας εργαζόμενης σε ανθρωπιστική οργάνωση Κάιλα Μίλερ απήγγειλε στη χήρα ενός ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους ομοσπονδιακό δικαστήριο της πολιτείας Βιρτζίνια.

Η Νισρίν Άσαντ Ιμπραίμ Μπαχάρ (ή Ουμ Σαγιάφ), 25 ετών, ομολόγησε στο FBI πέρσι ότι ο ηγέτης του Ι.Κ. Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι κρατούσε  αιχμάλωτη τη Μίλες στο σπίτι των Σαγιάφ. Η 26χρονη Μιούλερ είχε βιαστεί επανειλημμένως από τον αλ-Μπαγκντάντι ενώ ήταν αιχμάλωτη στη Συρία, όπως ανέφεραν τον Αύγουστο του 2015 Αμερικανοί αξιωματούχοι και η εκπρόσωπος της οικογένειάς της.

Σύμφωνα με δήλωση του Τζον Κάρλιν, επικεφαλής του τμήματος της εθνικής ασφάλειας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, η Σαγιάφ, υπήκοος Ιράκ και χήρα του Αμπού Σαγιάφ, ενός υψηλόβαθμου ηγέτη του Ι.Κ. που σκοτώθηκε τον Μάιο του 2015 από ειδικές δυνάμεις, βρίσκεται υπό κράτηση στο Ιράκ για κατηγορίες σχετικές με τρομοκρατικές πράξεις.

Η Μιύλερ, από το Πρέσκοτ της Αριζόνα, πήγε στην Τουρκία τον Δεκέμβριο του 2012 για να εργαστεί για μια τουρκική οργάνωση ανθρωπιστικής βοήθειας σε Σύρους πρόσφυγες κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Απήχθη τον Αύγουστο του 2013 ενώ έφευγε από ένα νοσοκομείο στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία.

Οι κατηγορίες κατά της Σαγιάφ περιλαμβάνουν την υλική συνέργεια σε ξένη τρομοκρατική οργάνωση που επέφερε τον θάνατο ενός ατόμου.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή