Βενιζέλος: Ασάφειες στην κατάργηση της λίστας φαρμάκων

Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2005 19:29
A- A A+

«Κάθε μέτρο διοικητικής απλούστευσης είναι θετικό όταν δεν αποβαίνει εις βάρος του πολίτη-ασθενή ή του πολίτη-ασφαλισμένου και του ασφαλιστικού του ταμείου. Αυτό αφορά βέβαια πραγματικά μέτρα και όχι δημαγωγικά ευχολόγια γεμάτα ασάφειες και αντιφάσεις, που είτε δεν θα προωθηθούν λόγω αντιρρήσεων άλλων υπουργείων, είτε δεν μπορούν να εφαρμοστούν γιατί προσκρούουν στο κοινοτικό δίκαιο», δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σε σχέση με το προσχέδιο νόμου για τα φάρμακα http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/05/1085840.htm .

«Μετά από 18 μήνες απόλυτης αδράνειας χωρίς ένταξη νέων φαρμάκων, το Υπουργείο Υγείας φαινομενικά καταργεί τη λίστα, ενώ ουσιαστικά την μετατρέπει από επιστημονική σε επιστημονικοεμπορική. Ολο δε αυτό το σύστημα βασίζεται σε μία σειρά από διοικητικές παρεμβάσεις στην αγορά ενώ είναι γνωστό ότι τέτοιες μέθοδοι δεν μπορούν πλέον να εφαρμοστούν.

Περιμένουμε συνεπώς μια μεγάλη σειρά από απολύτως αναγκαίες διευκρινήσεις που πρέπει να κάνει το Υπουργείο Υγείας μαζί με τα Υπουργεία Απασχόλησης και Ανάπτυξης καθώς χωρίς τις διευκρινήσεις αυτές το προσχέδιο είναι ένα πυροτέχνημα χωρίς πρακτικό αντίκρισμα που επιχειρεί να καλύψει την συνεχιζόμενη ουσιαστική αδράνεια 18 ολόκληρων μηνών στο χώρο του φαρμάκου», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή