Τη χρονιά του πιθήκου υποδέχεται η Ασία

Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2016 12:49
UPD:12:56
REUTERS/EDGAR SU
A- A A+

Με παραδοσιακές εκδηλώσεις και φαντασμαγορικούς εορτασμούς, οι οποίοι κρατούν 15 ημέρες, η Ασία υποδέχεται τη χρονιά του πιθήκου.

Στο Πεκίνο, πρωτεύουσα της Κίνας, η νύχτα έγινε μέρα όταν ο ουρανός γέμισε πυροτεχνήματα, ενώ στο Χονγκ Κονγκ χιλιάδες πολίτες έκαναν τη βόλτα τους σε υπαίθριες αγορές για να αγοράσουν λουλούδια αλλά και μανταρίνια, τα οποία συμβολίζουν την καλοτυχία.

Στην Μιανμάρ ο παραδοσιακός χορός του δράκου έδωσε χρώμα στην κινεζική γειτονιά της Γιανγκόν και στο Σελανγκόρ της Μαλαισίας, μοναχοί καλωσόρισαν το Κινεζικό Νέο Έτος χτυπώντας τις καμπάνες.

EURONEWS

Το Κινέζικο Νέο Έτος αποτελεί την πιο σημαντική από τις παραδοσιακές κινεζικές αργίες, με την πρώτη του ημέρα να συμπίπτει με την ημέρα της δεύτερης νέας σελήνης, μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο.

Κάθε έτος σχετίζεται με ένα από τα παραδοσιακά κινέζικα ζώδια. Αυτό το ανά 12 έτη κυκλικό ζωδιακό σύστημα επινοήθηκε με βάση παρατηρήσεις της τροχιάς του πλανήτη Δία.

Η χρονιά του πιθήκου ακολουθεί αυτήν του τράγου, ενώ του χρόνου, στις 28 Ιανουαρίου 2017, η Κίνα θα υποδεχτεί τη χρονιά του κόκορα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή