«Στάση» Περιστέρι για ΑΕΚ, 1-0 ο Ατρόμητος την Ένωση

Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2016 19:05
UPD:19:08
INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα που διέκοψε το αήττητο της ΑΕΚ εντός του 2016 και έβαλε τέλος στο σερί των 9 νικών, καθώς με γκολ του Μπρίτο επικράτησε της Ένωσης 1-0 στο Περιστέρι, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής, με τον Τραϊανό Δέλλα να παίρνει άτυπη ρεβάνς από την πρώην ομάδα του.  

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν κατόρθωσαν να εκμεταλλευτούν τη χθεσινή εντός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού από την Ξάνθη για να εδραιωθούν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, καθώς έμειναν στους 42 βαθμούς έναντι 38 των «πράσινων». 

Από την πλευρά της, η ομάδα των δυτικών προαστίων έφτασε στους 22 και «ανάσανε» ενόψει της συνέχειας, ενώ απόκτησε εξαιρετική ψυχολογία ενόψει της επικείμενης ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό, για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το παιχνίδι ήταν νευρικό στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, με δυνατές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή, την ΑΕΚ να κυκλοφορεί καλύτερα και πιο γρήγορα την μπάλα αλλά να μη δημιουργεί φάσεις, αν εξαιρεθεί μια απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου στο 16΄, που απέκρουσε πολύ δύσκολα ο Μπάρκας.

Η «απάντηση» του Ατρόμητου ήταν ένα αξιόλογο μα άστοχο σουτ του Στόιτσεφ στο 31ο λεπτό κι άλλο ένα του Σουμπίνιο στο 39΄, που έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ανέστη.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι «προειδοποίησαν» στο 51΄, όταν ο Κεϊτά συνεργάστηκε με τον Στόιτσεφ και σούταρε ελάχιστα άουτ, για να φτάσει στο 1-0 ο Ατρόμητος δύο λεπτά αργότερα.

Στο 53΄ και σε μακρινή μπαλιά ο Λε Ταλέκ κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας, πέρασε τον Ανέστη αλλά έφυγε πλάγια αριστερά και μη μπορώντας να εκτελέσει ο ίδιος «έκοψε» στον επερχόμενο Μπρίτο, ο οποίος πλάσαρε ανοίγοντας το σκορ και σημειώνοντας το πρώτο γκολ που δέχεται η ΑΕΚ εκτός έδρας το 2016!

Στη συνέχεια η ΑΕΚ είχε μια φάση με τον Πέκχαρτ στο 62΄, που πλάσαρε αδύναμα και απέκρουσε ο Μπάρκας, αλλά η μεγάλη ευκαιρία ανήκε στους γηπεδούχους, που είχαν δοκάρι στο 81΄ με το πλασέ του Λε Ταλέκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις