Συνεχίζεται η εξάπλωση του ιού Ζίκα

Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2016 21:23
UPD:21:24
REUTERS/INA FASSBENDER
A- A A+

Τουλάχιστον 3.100 έγκυοι έχουν προσβληθεί στην Κολομβία από τον ιό Ζίκα, ο οποίος εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς στις χώρες της λατινικής Αμερικής.

Ο πρόεδρος της χώρας, Χουάν Μανουέλ Σάντος διευκρίνισε πάντως, ότι προς το παρόν δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα μικροκεφαλίας, τα οποία συνδέονται με τον ιό.

Συνολικά, η Κολομβία «μετράει» πάνω από 25.000 κρούσματα, με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων να κάνουν λόγο για 600.000 κρούσματα σε βάθος χρόνου.

Οι αρμόδιες αρχές, σε ολόκληρη τη χώρα, λαμβάνουν μέτρα κατά των κουνουπιών πραγματοποιώντας ψεκασμούς και βοηθώντας τους κατοίκους να απαλλαγούν από τα στάσιμα νερά.

Έκκληση του ΟΗΕ

EURONEWS

Την ίδια ώρα, η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ κάλεσε τα κράτη που πλήττονται από τον ιό Ζίκα να θέσουν στη διάθεση των πολιτών συμβουλευτικές υπηρεσίες στους τομείς των σεξουαλικών σχέσεων, της αναπαραγωγής και της διακοπής της κύησης.

«Νόμοι και πολιτικές που περιορίζουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές πρέπει να αναθεωρηθούν επειγόντως σε εναρμόνιση με τις υποχρεώσεις σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ώστε να διασφαλισθεί στην πράξη το δικαίωμα στην υγεία για όλους» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή