Μπάσκετ: Ημέρα των γηπεδούχων

Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2016 19:32
UPD:19:48
Icon/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στο «Ζηρίνειο», η Κηφισιά ισοπέδωσε με 115-79 τα Τρίκαλα ύστερα από εκπληκτικό παιχνίδι.

A- A A+

Οι έδρες είχαν τον πρώτο λόγο στις σημερινές πέντε συναντήσεις της 17ης αγωνιστικής, αφού σε όλες τη νίκη πήραν οι γηπεδούχοι, με την ΑΕΚ να «σέρνει το χορό» πρώτη απέναντι στον Κόροιβο μιας και το παιχνίδι της Ένωσης ξεκίνησε νωρίτερα.

Στο «Ζηρίνειο», η Κηφισιά ισοπέδωσε με 115-79 τα Τρίκαλα ύστερα από εκπληκτικό παιχνίδι. Η ομάδα των βορείων προαστίων βρέθηκε σε απίστευτο επιθετικό και δημιουργικό βράδυ (27 ασίστ), περιμένει δε ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για να εδραιωθεί στην πέμπτη θέση.

Κορυφαίοι της Κηφισιάς ήταν οι Σμιθ με 21 και Ελ-Αμίν με 19 πόντους αντίστοιχα, ενώ για τη θεσσαλική ομάδα, με τη φανέλα της οποίας έπαιξε για τελευταία φορά ο Κόνγκερ που τη Δευτέρα αναχωρεί για το Ισραήλ και τη Χάποελ Ιερουσαλήμ, μόνο οι Μπράουν και Ρόμπινσον (20 πόντοι) στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Στη Θεσσαλονίκη, με κορυφαίο τον Οκάρο Ουάιτ (17 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ) ο Άρης έφτασε σε εύκολη νίκη με 82-68 επί του Λαυρίου και παραμένει στην τέταρτη θέση.

Οι φιλοξενούμενοι ακολουθούσαν σε μικρή απόσταση ως το ημίχρονο (39-33), όμως οι «κίτρινοι» βρήκαν ρυθμό στην τρίτη περίοδο, έτρεξαν, έδωσαν στη διαφορά διψήφια τιμή και «καθάρισαν» τον αγώνα, καθώς το Λαύριο είχε ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα μόλις 33%.

Στο Ρέθυμνο, η ομώνυμη ομάδα νίκησε τον Αρκαδικό με 89-76 σημειώνοντας την έκτη εντός έδρας νίκη στη φετινή Α1 και έκανε βαθμολογικό άλμα, αφήνοντας τους Αρκάδες σε δυσχερή βαθμολογική θέση και με αβέβαιο μέλλον στην κατηγορία.

Ηγέτης του συγκροτήματος του Θανάση Σκουρτόπουλου ήταν ο Ντελινινκάιτις, ο οποίος οργάνωσε άψογα το παιχνίδι του Ρεθύμνου (3 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα) και ηγήθηκε της επίθεσης με 23 πόντους και άριστη στατιστική, καθώς είχε 4/5 τρίποντα, 2/2 δίποντα και 7/7 βολές!

Στην Πάτρα, ο Απόλλωνας επέστρεψε στις νίκες καταβάλλοντας με 66-59 τη μαχητική Καβάλα κι έκανε άλμα για την παραμονή στην κατηγορία, σε αντίθεση με τη μακεδονική ομάδα που παρά τη βελτίωσή της εξακολουθεί να βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Ο Σάντλερ είχε 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ για το σύνολο του Κώστα Μέξα, ενώ ο Γουντς έφτασε στο double - double με 10 πόντους και 13 ριμπάουντ, όπως και ο Ουίλιαμς για την Καβάλα, που είχε 20 πόντους και 11 ριμπάουντ.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις