Αγγλία: Νίκη τίτλου η Λέστερ στο «Εϊτιχαντ»

Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2016 16:37
UPD:16:39
REUTERS/Jason Cairnduff
A- A A+

Η φοβερή και τρομερή Λέστερ πέρασε νικηφόρα και από την έδρα της Μάντσεστερ Σίτι, με 3-1 στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής της Premier League.

Στο γήπεδο, όπου οι «πολίτες» είχαν 16 νίκες στα τελευταία 19 παιχνίδια, η εκπληκτική ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι «έσβησε» και τις τελευταίες υπόνοιες που υπήρχαν για το εάν μπορεί να αντέξει μέχρι το τέλος στην πίεση που υπάρχει για να πάρει τον τίτλο.

Οι «αλεπούδες», που ακριβώς πριν από ένα χρόνο ήταν το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό από τα μεγαλύτερα στοιχηματικά γραφεία του κόσμου, όχι μόνο παρέμειναν στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία της Αγγλίας, αλλά βαζίδουν ολοταχώς προς την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην Ιστορία τους.

Η Λέστερ «χτύπησε» τη Μάντσεστερ Σίτι στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων. Άνοιξε το σκορ στο 3΄ με τον Χουτ με δυνατό σουτ και στο 48΄ ο Μαχρέζ με καταπληκτική ατομική προσπάθεια έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Στο 60΄ τα πάντα τελείωσαν με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Χουτ, αυτή την φορά με κεφαλιά, χάρις στο οποίο οι «αλεπούδες» πέρασαν από την έδρα της Σίτι για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια.

Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής με τον μόνινο σκόρερ της στα τελευταία ματς (σε 11 έχει 15 τέρματα), Σέρχιο Αγουέρο, στο 87΄.

Μετά το «τρίποντο» αυτό η Λέστερ άφησε πίσω τους «πολίτες» 6 βαθμούς, ενώ ξέφυγε με 8 από τις Τότεναμ και Άρσεναλ, με την πρώτη να υποδέχεται στις 17:00 την Γουότφορντ και τους «κανονιέρηδες» να παίζουν αύριο εκτός έδρας με την Μπόρνμουθ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις