Ταϊβάν: Αναφορές για αρκετούς εγκλωβισμένους μετά από τον ισχυρό σεισμό

Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2016 23:50
UPD:06/02/2016 15:08
Twitter/@henrylaufp

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 31 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τάι-ναν, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

A- A A+

Πληροφορίες για πολλά κτήρια τα οποία έχουν καταρρεύσει στην πόλη Τάι-ναν της νότιας Ταϊβάν από τον ισχυρό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ κάνουν λόγο για «εκατοντάδες εγκλωβισμένους» σε ένα από αυτά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Liberty Times, τουλάχιστον το ένα από τα κτήρια τα οποία κατέρρευσαν ήταν ένα συγκρότημα κατοικιών.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι ή σοβαροί τραυματισμοί.

Σε 123 ανέρχονται οι διασωθέντες από τα συντρίμμια ενός κτηρίου 17 ορόφων, σύμφωνα με την πυροσβεστική, ενώ περίπου 30 άτομα απεγκλωβίστηκαν από ένα άλλο κτήριο επτά ορόφων, το οποίο επίσης κατέρρευσε, όπως μετέδωσε το Reuters.

EURONEWS

Η σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη νότια Ταΐβάν τα ξημερώματα του Σαββάτου, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS). Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για σεισμό 6,7 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 31 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τάι-ναν, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

Οι τοπικές αρχές συγκρότησαν μια ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών, ανέφερε ένας τοπικός αξιωματούχος.

Τον Σεπτέμβριο του 1999 στο νησί είχε σημειωθεί σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 2.400 άνθρωποι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή