ΓΣΕΕ: Οι εργοδότες αποθρασύνθηκαν και πρέπει να υπάρξει απάντηση

Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2005 14:47
A- A A+

«Η κυβέρνηση με τρεις τουλάχιστον νομοθετικές ρυθμίσεις κατήργησε συλλογικές συμβάσεις, και στο ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων και στο ωράριο των καταστημάτων, αλλά και στο νόμο για τις υπερωρίες, κατήργησε αποτέλεσμα συλλογικών διαπραγματεύσεων», τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου.

«Αυτό επανέλαβε και ο κ. Φουντουκάκος, ζήτησε την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Αποδεικνύεται ότι αποθρασύνθηκαν και πρέπει να υπάρξει απάντηση», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, σημειώνοντας ότι «η απάντηση που θα δοθεί τουλάχιστον από την μεριά μας θα είναι η επιδίωξη ενός κοινωνικού-πολιτικού μετώπου που θα αντιπαρατεθεί σε αυτές τις αντιλήψεις».

«Αυτή η πολιτική συμπεριφορά της κυβέρνησης που έγινε για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των βιομηχάνων και άλλων οικονομικά ισχυρών αποθράσυνε, θα έλεγα τους βιομήχανους», συνέχισε ο κ. Πολυζωγόπουλος διευκρινίζοντας ότι «έτσι οι βορειοελλαδίτες ζητούν να εργάζονται ελεύθερα στην Β. Ελλάδα οι συνάδελφοί μας από άλλες χώρες με 75 ευρώ μισθό τον μήνα και το βράδυ να γυρνάνε στα σπίτια τους, οι δικοί μας εκει στην Β. Ελλάδα να μην βρίσκουν δουλειά πουθενά για να μπορούν αυτοί να κερδοφορούν, να υπερκερδοσκοπούν».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Αλέκος Καλύβης, δήλωσε: «Υπογραμμίσαμε στον κ. Παπανδρέου την αντίθεσή μας στην κυβερνητική πολιτική και στην πραγματική αποθράσυνση των εργοδοτών. Υπογραμμίσαμε όμως ταυτόχρονα το γεγονός ότι και η προηγούμενη κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για την εξέλιξη που υπάρχει στον τομέα των εργασιακών σχέσεων και των αμοιβών».

«Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης θα υπογραμμίσει την αντίθεσή μας σε όλες τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές απ’ όπου κι αν εκφράζονται», κατέληξε ο κ. Καλύβης.

«Ο πρωθυπουργός και η ΝΔ ετοιμάζουν ένα κοστούμι για τους εργαζόμενους με χρώμα μπλέ-πράσινο. Ενα ανάλογου ύφους κοστούμι ετοιμάζει και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμιά προσδοκία απο αυτές τις πολιτικές, πρέπει να γυρίσουν τις πλάτες σε αυτές τις πολιτικές και να απεγκλωβιστούν. Και ένα πρώτο βήμα είναι να διαδηλώσουμε όλοι μαζί με το ΠΑΜΕ στην Θεσσαλονίκη και να στείλουμε ένα μήνυμα στις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Γιώργος Μαυρίκος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή