Μύδροι Αλογοσκούφη κατά ΠΑΣΟΚ για τις αντικειμενικές τιμές ακινήτων

Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2005 16:38
A- A A+

Ηπια προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σταδιακά την επόμενη τριετία, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, ενώ σε ό,τι αφορά τις προτάσεις στις οποίες αναφέρονται δημοσιεύματα για τις αυξήσεις έως και 265% στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, ανέφερε ότι τέτοιες προτάσεις δεν έχουν τεθεί ποτέ υπόψη στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Είναι προφανές, τόνισε, ότι πρόκειται για μεθοδευμένη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από αντιπολιτευόμενους μηχανισμούς μέσα στο υπουργείο Οικονομικών και ανακοίνωσε ότι δόθηκε εντολή να γίνει ένορκη διοικητική εξέταση για το θέμα. Ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε πως «όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι υπάρχει κρίση ηγεσίας και πολιτικής στο ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, οι κομματικοί του μηχανισμοί μέσα στο υπουργείο και γενικότερα στη Δημόσια Διοίκηση παραμένουν αμετανόητοι. Οι μηχανισμοί αυτοί προσπαθούν να υπονομεύσουν με κάθε τρόπο την κυβερνητική πολιτική. Δεν διστάζουν ακόμη και να δημοσιοποιήσουν στοιχεία αναληθή με σκοπό τη δημιουργία σύγχυσης και παραπληροφορόσης της κοινής γνώμης προκειμένου να εξυπηρετήσουν μικροκομματικούς στόχους υπονομεύοντας και την οικονομία και την κοινωνία. Δεν φθάνει που το ΠΑΣΟΚ άφησε μια δραματική κατάσταση στην οικονομία, εξακολουθεί το καταστρεπτικό του έργο μέσα από τους κομματικούς του μηχανισμούς στην διοίκηση».

Ο υπουργός ανέφερε ότι το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό διότι δημιουργείται κερδοσκοπία, αναστατώνονται οι πολίτες, τρέχουν και κάνουν πράξεις μεταβίβασης ακινήτων, από τις οποίες μπορεί να προκύψει όφελος για κάποιες συγκεκριμένες τάξεις.

«Η κρίση ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μόνο στο μυαλό εκείνων που νομίζουν ότι μπορούν να την κατασκευάσουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/07/1086609.htm .

«Εχουμε μια κυβέρνηση που κινείται επιπόλαια και κουτοπόνηρα. Δεν προετοιμάζει τίποτα με την απαιτούμενη σοβαρότητα και ταυτόχρονα διαρρέει φήμες έτσι ώστε να πολλαπλασιάζει τα έσοδα. Ομως αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα ανασφάλειας στην αγορά και βεβαίως στους Ελληνες φορολογούμενους που κυριολεκτικά δεν ξέρουν τι να κάνουν. Ο κ. Αλογοσκούφης αντί να καταγγέλει ανώνυμους υπάλληλους του ΠΑΣΟΚ, καλά θα κάνει να σοβαρευτεί και να ανακοινώσει επιτέλους, τι θέλει να κάνει η κυβέρνησή του», σχολίασε ο συντονιστής του Τομέα Οικονομίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή