Αντιπαράθεση στη Βουλή για τις συμβάσεις των μεγάλων έργων

Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2005 20:00
A- A A+

Aντιπαράθεση μεταξύ Γ. Αλογοσκούφη και Χ. Καστανίδη σημειώθηκε στη Βουλή, τόσο για τις συμβάσεις των μεγάλων έργων επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, όσο και για την υπόθεση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας συζήτησης του νομοσχεδίου για τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών αναφερόμενος στις συμπράξεις που προχώρησαν επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, είπε ότι προχώρησαν με αποφάσεις ενός μόνο υπουργού, του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, και ήρθαν μετά στη Βουλή να νομιμοποιηθούν εκ των υστέρων.

«Η Βουλή ήρθε εκ των υστέρων να λειτουργήσει ως πλυντήριο», είπε ο κ. Αλογοσκούφης, που έκανε λόγο και για αποικιοκρατικούς όρους που περιέχει η σύμβαση για το αεροδρόμιο, που επιτρέπουν στη μειοψηφία να εκβιάζει το ελληνικό δημόσιο.

Ο κ. Καστανίδης σχολίασε ότι το νομοσχέδιο καταργεί το θεσμικό πλαίσιο του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ για τα δημόσια έργα, και μίλησε για «σχιζοφρένεια», ενώ για τη λέξη "πλυντήριο", ο κ. Καστανίδης είπε ότι αποτελεί ύβρη για την κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Προς στιγμήν, δημιουργήθηκε ένταση, με τον κ. Αλογοσκούφη να κάνει λόγο για διαστροφή των λόγων του, τον κ. Καστανίδη να χρησιμοποιεί τη λέξη ντροπή και τέλος, με τον υπουργό Οικονομίας να καλεί τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανακαλέσει το χαρακτηρισμό «σχιζοφρενής» για τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ.

Η αντιπαράθεση είχε αρχίσει λίγο νωρίτερα με τον κ. Αλογοσκούφη να καλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης "να μαζέψει" τους προσκείμενους σε αυτό υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομίας, που έδωσαν στις εφημερίδες υποτιθέμενες προτάσεις για αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών. Ο κ. Καστανίδης ρώτησε τον υπουργό: «αν δεν τους έχετε βρει, τότε γιατί λέτε ότι (οι υπάλληλοι) είναι του ΠΑΣΟΚ;»

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή