«Δεν θα συγκροτήσετε καμία ανεξάρτητη αρχή», το μήνυμα Τραγάκη για ΕΣΡ

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2016 14:37
UPD:14:40
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Τραγάκης.

A- A A+

«Δεν θα συγκροτήσετε καμία αρχή», ήταν το μήνυμα που έστειλε στην κυβέρνηση εκ μέρους της Ν.Δ. ο Γιάννης Τραγάκης μία ημέρα μετά την αποτυχημένη απόπειρα συγκρότησης του ΕΣΡ. Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία ακροάται τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτρη Κυριτσάκη, ο βουλευτής της Ν.Δ. είπε: «Όσες ψηφοφορίες και να κάνετε δεν θα καταφέρετε να συγκροτήσετε καμία ανεξάρτητη αρχή».

Αφορμή για το σχόλιο αποτέλεσε η καθιέρωση ασυμβίβαστου στα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού να έχουν συγγένεια έως και δεύτερου βαθμού με πολιτικά πρόσωπα. Από την διάταξη που ψηφίσθηκε την Παρασκευή πλήττεται ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτρης Λουκάς, ο οποίος είναι σύζυγος της βουλευτού της Ν.Δ. Νίκης Κεραμέως.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δ. Κυριτσάκης τάχθηκε ολοθέρμως στο πλευρό του αντιπροέδρου του υποστηρίζοντας ότι αλλοιώνεται ο χαρακτήρας της Επιτροπής. Είπε ότι πρόκειται για «πολιτική παρέμβαση» και «φωτογραφική διάταξη», ενώ ζήτησε να παραμείνει στη θέση του ο Κ. Λουκάς επαναλαμβάνοντας πολλές φορές ότι «είναι κόσμημα».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού ανέφερε ότι επισκέφθηκε τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, τον ενημέρωσε για τις διαφωνίες που είχε επί της τροπολογίας. Όπως είπε, βελτιώθηκαν όλες οι διατάξεις της τροπολογίας, εκτός από αυτές που αφορούσαν το ασυμβίβαστο, για τις οποίες «ο υπουργός ήταν ανένδοτος».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή