Σε διαβούλευση ν/σ για τους δασικούς συνεταιρισμούς

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2016 14:20
UPD:14:23
EUROKINISSI/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Τα έσοδα του κράτους από την εκμετάλλευση των δασών της χώρας το 2014 ήταν 9,2 εκατ. ευρώ.

A- A A+

Της Τέτης Ηγουμενίδη

Σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση των θεμάτων των Δασικών Συνεταιρισμών ώστε να σταματήσει η παράνομη υλοτομία και να αυξηθούν τα έσοδα του δημοσίου από τη δραστηριότητα της εκμετάλλευσης του δασικού πλούτου έχει θέσει σε διαβούλευση και παρουσίασε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η προσπάθεια είναι να σταματήσει το φαινόμενο Δασικών Συνεταιρισμών «σφραγίδα», να εργάζονται σε αυτούς ειδικευμένοι εργάτες που θα κάνουν τις όποιες εργασίες με γνώσεις αειοφορίας. Μεταξύ άλλων, θεσπίζεται ότι ένας Δασικός Συνεταιρισμός θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 25 μέλη – εργαζόμενους οι οποίοι προηγουμένως θα εκπαιδεύονται για τη δουλειά που θα κάνουν.

Σημειώνεται ότι τα έσοδα του κράτους από την εκμετάλλευση των δασών της χώρας το 2014 ήταν 9,2 εκατ. ευρώ (το δημόσιο μέσω του Πράσινου Ταμείου εισπράττει το 12% των εσόδων), ωστόσο η εκτίμηση της διεύθυνσης δασών του υπουργείου είναι πως ένα 30% με 40% των εσόδων δεν δηλώνεται. Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης σημείωσε μάλιστα ότι άλλες χώρες που έχουν μικρότερη δασοκάλυψη έχουν έσοδα που αντιστοιχούν στο 2% του ΑΕΠ τους. ​

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή