Κλειστά τα Τέμπη μέχρι τις 22.00

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2016 06:42
UPD:16:45
MotionTeam/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Φωτογραφία αρχείου. 

A- A A+

Κλειστά μέχρι τις 10 το βράδυ θα παραμείνουν σήμερα τα Τέμπη, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης τα μέλη του μπλόκου.

Όπως έγινε επίσης γνωστό οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας συγκαλούν νέα πανελλαδική συνάντηση εκπροσώπων των μπλόκων την ερχόμενη Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι.

Θέτοντας τη βάση των διεκδικήσεών τους, οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα παραμένουν ανυποχώρητοι στη θέση τους για απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό και φορολογικό και εκ νέου κατάρτισή τους από μηδενική βάση και δίνουν «προθεσμία» πέντε ημέρες, για τη σύσταση διακομματικής, με σκοπό συνεδρίαση στη Βουλή και με τη δική τους συμμετοχή.

Κλειστή η Eθνική Οδός στις Μικροθήβες

Κλειστή για έξι ώρες θα μείνει σήμερα και η εθνική οδός Αθήνας-Θεσσαλονίκης στον κόμβο των Μικροθηβών. Συγκεκριμένα ο δρόμος θα είναι κλειστός από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 6 το απόγευμα. Η κυκλοφορία θα γίνεται από παράδρομους και με εκτροπή της κυκλοφορίας μέσα από τον Αλμυρό και στη συνέχεια μέσω Βόλου ή Φαρσάλων.

Ο εξάωρος αποκλεισμός για δεύτερη μέρα σήμερα εντάσσεται στην απόφαση που ελήφθη να κλιμακώνεται σταδιακά ο αγώνας των αγροτών που παράλληλα προετοιμάζονται για την απεργία της Πέμπτης. Η συντονιστική επιτροπή του μπλόκου των Μικροθηβών, αποφάσισε να συμμετέχει μαζικά στην κεντρική συγκέντρωση της Πέμπτης που θα γίνει στο λιμάνι του Βόλου.

Η εικόνα στα μπλόκα της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας

MOTIONTEAM/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Το μπλόκο της Χαλκηδόνας, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Θόδωρο Νέλλα, θα κλείσει 12:00-14:00 και 18:00-21:00, ενώ και σήμερα αποχωρεί δύναμη από το μπλόκο για το τελωνείο των Ευζώνων.

Στο μεταξύ, στο μπλόκο του Προμαχώνα οι αγρότες αποφάσισαν από χθες να σκληρύνουν τη στάση τους και να μην επιτρέπουν τη διέλευση ούτε στα ΙΧ οχήματα και στα λεωφορεία, κάτι που, ωστόσο, και οι ίδιοι «δυσκολεύονται να τηρήσουν», αφού όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το μέλος της συντονιστικής Στέργιος Λίτος «δεν θέλουμε να ταλαιπωρούνται παιδιά και έτσι ανοίγουμε το βράδυ, αλλά εμμένουμε στη θέση μας ότι δεν περνάνε φορτηγά και νταλίκες».

Χεθς το βράδυ σημειώθηκε ένταση στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στο τελωνείο του Προμαχώνα, όταν Βούλγαροι οδηγοί και πολίτες δεν επέτρεπαν τη διέλευση ΙΧ, λεωφορείων και φορτηγών σε Έλληνες, αλλά και σε όσους ήθελαν να βρεθούν επί βουλγαρικού εδάφους εκείνη την ώρα, μετά τις 8 το βράδυ. Αστυνομική δύναμη τελικά επέφερε την τάξη και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Στα διόδια των Μαλγάρων, όπου τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα υπερβαίνουν τα 800, αποφασίστηκε μπλοκάρισμα για το χρονικό διάστημα 12:00-20:00. Το μπλόκο της Χαλκηδόνας, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Θόδωρο Νέλλα, θα κλείσει 12:00-14:00 και 18:00-21:00, ενώ και σήμερα αποχωρεί δύναμη από το μπλόκο για το τελωνείο των Ευζώνων.

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 20/1 η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ «κλείνει και η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας στο χρονικό διάστημα 16:00-21:00» όπως ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Παναγής.

INTIME NEWS/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας συγκαλούν νέα πανελλαδική συνάντηση εκπροσώπων των μπλόκων την ερχόμενη Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι.

Σε τρία ανέρχονται πλέον τα μπλόκα που έχουν στηθεί στον νομό Δράμας. Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Προσοτσάνης Δράμας, στον δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα. Το δεύτερο μπλόκο είναι αυτό που έχει «κατασκηνώσει» στο τελωνείο Εξοχής και το τρίτο στα Μάρμαρα του Σκαρή. Στα δύο μπλόκα συνεχίζεται το κλείσιμο 12:00-14:00 το μεσημέρι και 19:00-21:00 το βράδυ, ενώ σύμφωνα με τον επικεφαλής της Πανελλήνιας Ένωσης Αγροτών και Κτηνοτρόφων Χρήστο Γκόντια, το τελωνείο Εξοχής «από σήμερα μπαίνει στο χορό των πολύωρων αποκλεισμών».

Στον νομό του Κιλκίς, έχουν στηθεί δύο μπλόκα, στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη. Αποκλεισμοί θα γίνουν 12:00-14:00 και 19:00-21:00 (συνήθως παρατείνεται κατά μία ώρα το βράδυ) στο πρώτο και 12:00-15:00 το μεσημέρι και 19:00-21:00 στο δεύτερο. Και στα δύο μπλόκα συνολικά συμμετέχουν περισσότερα από 800 τρακτέρ.

Στον νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη σε επίπεδο νομού αφορά στα εξής: το μπλόκο στη γέφυρα Σερβικιά στα Γιαννιτσά σήμερα δεν θα κλείσει, αφού οι μετέχοντες σε αυτό θα μεταβούν με τα αγροτικά τους οχήματα στους Ευζώνους για ενίσχυση και συμπαράσταση και αυτά σε Έδεσσα και Αμύνταιο θα κλείσουν 12:00-13:00 και 19:00-21:00, ενώ σε Μελίσσι, Μαυροβούνι, Μεσσημέρι και Αλυσίδα Άρνισσας θα κλείσουν 17:30-20:30.

Στον νομό Πιερίας, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Γιάννη Δημαλή, δεν υπάρχει σταθερό ωράριο και όπως μας είπε χαρακτηριστικά «λειτουργούμε ως βαλβίδα ανακούφισης για τους οδηγούς που έρχονται από νότια και προβαίνουμε σε κλεισίματα συμβολικού χαρακτήρα και χωρίς να δημιουργούμε πρόβλημα στους διερχόμενους οδηγούς». Υπενθυμίζεται ότι στον νομό Πιερίας έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 700 τρακτέρ στο Αιγίνιο και στην Κατερίνη.

Στον κόμβο της Κουλούρας, στην Ημαθία, μπλόκο της Πρωτοβουλίας Αγροτών δυναμικότητας 400 τρακτέρ, οι συμμετέχοντες συμπλέουν με τη στάση στα άλλα μπλόκα και κλείνουν καθημερινά συμβολικά μία ώρα το οδόστρωμα 16:00-17:00.

Στο μπλόκο που βρίσκεται πιο μπροστά, στον κόμβο Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, από χθες αποφασίστηκε ο επ΄αόριστον αποκλεισμός του ρεύματος προς Βέροια «και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες», όπως επισήμανε ο επικεφαλής της συντονιστικής του μπλόκου Παναγιώτης Μεσσαλάς. Στο συγκεκριμένο μπλόκο η δύναμη έχει ενισχυθεί και υπερβαίνει τα 750 τρακτέρ, ενώ συμμετέχουν απλοί πολίτες, αλλά και κτηνοτρόφοι και άλλες επαγγελματικές ομάδες της ευρύτερης περιοχής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Στον νομό Θεσσαλονίκης, έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι (12:00-14:00 και ως τις 18:00 θα λειτουργεί η μία λωρίδα και στις δύο πλευρές), στην αερογέφυρα Θέρμης επί της Μουδανίων  (κλείνουν τρεις λωρίδες και προς Χαλκιδική και από τον γειτονικό νομό και αφήνουν τη μία από 16:00-18:00), στα «πράσινα φανάρια» ακόμα δεν έχει ληφθεί απόφαση, ενώ το μπλόκο επί της διασταύρωσης του κρατικού αερολιμένα θα κλείσει 18:00-20:00.

Στον νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, στη Νέα Καλλικράτεια και στον Πολύγυρο. Η απόφαση που ελήφθη είναι να κλείσουν 19:00-21:00, ενώ αύριο στις 10 το πρωί θα πραγματοποιήσουν πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο των Νέων Μουδανιών, με την συμμετοχή του εμπορικού και εργατικού συλλόγου και με όλη την κοινωνία.

Στον χορό των κινητοποιήσεων κινούνται ολοένα και πιο δυναμικά οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στη δυτική Μακεδονία.

Το πρόγραμμα των αποκλεισμών δρόμων στα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας έχει ως εξής: τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με τα Σκόπια 12:00-14:00 και 19:00-21:00 αντίστοιχα, Γρεβενά πρώτη έξοδος προς την Εγνατία οδό προς τα Ιωάννινα 12:00-14:00 το μεσημέρι και 17:30-20:30, Νεάπολης Τσοτυλίου (12:00-18:00), στο Άργος Ορεστικό κάθετα στην Εγνατία στο δρόμο προς Καστοριά 12:00-13:30 και 16:30-18:30 και Αγία Κυριακή και Δεσκάτη ελεύθερα, ενώ στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα θα γίνει αποκλεισμός 12:00-13:00.

Νωρίς το μεσημέρι αναμένεται να φτάσει αυτοκινητοπομπή από το μπλόκο του Άργους Ορεστικού στο κέντρο της Καστοριάς και μαζί με κατοίκους της περιοχής θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποκλεισμός της εφορίας.

Κλειστή η Αντιρρίου - Ιωαννίνων

Κλειστή έως τα μεσάνυχτα θα παραμείνει η εθνική οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων στο ύψος του κόμβου του Κεφαλόβρυσου, ενώ έως τις 15:00 θα παραμείνει κλειστή η περιμετρική της Ναυπάκτου, στον κόμβο του Ξηροπήγαδου.

Επίσης, άλλοι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας έχουν κλείσει, για τρεις ώρες, τον δρόμο που ενώνει τη Βόνιτσα με τη Λευκάδα, στον κόμβου του Αγίου Νικολάου.

Σταθερά κλειστή η Εθνική στα διόδια του Ισθμού - Αποκλεισμοί στα διόδια της Νεστάνης

Στην Πελοπόννησο, εδώ και μία εβδομάδα παραμένει κλειστή η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων του Ισθμού, από τους αγρότες που διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό και τη φορολόγησή τους.

Παράλληλα, οι αγρότες του Ισθμού κλείνουν και την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι από τις 11:00 έως τις 11:30, από τις 16:00 έως τις 16:30 και από τις 20:00 έως τις 20:30, καθημερινά, ενώ δεν επιτρέπουν να περάσουν αγροτικά και φορτηγά αυτοκίνητα με αγροτικά προϊόντα στην Αττική.

Στην Αρκαδία, οι αγρότες έκλεισαν για άλλη μία αφορά, στις 12:00, τον αυτοκινητόδρομο στα διόδια Νεστάνης και θα τον ανοίξουν στις 17:00, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία από και προς την Κόρινθο να εκτρέπεται από την παλαιά εθνική οδό Τριπόλεως-Άργους.

Σε Αργολίδα και Λακωνία, παραμένουν στα μπλόκα τους, ενώ το απόγευμα οι αγρότες από το μπλόκο της Λίμνης και το μπλόκο του Βλαχιώτη, θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση για την ενημέρωση του κοινού, παρουσιάζοντας τις διεκδικήσεις του κλάδου στην πλατεία Δημαρχείου στο Γύθειο, με την ευκαιρία του εορτασμού της πολιούχου της πόλης, Υπαπαντής του Κυρίου

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή