Απάντηση Ζωής Κωνσταντοπούλου στα βέλη του Νίκου Βούτση

«Ο κ. Τσίπρας μου είπε ότι 'μόνο μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού ή μια δικτατορία' μπορεί αντεπεξέλθει στην κατάσταση»
Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2016 12:57
UPD:13:03
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Απαντώντας στα όσα είπε ο κ. Βούτσης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγορεί τον πρόεδρο της Βουλής, αλλά και τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι «προσπαθούν με νύχια και με δόντια να ξαναγράψουν την ιστορία» σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου 2015- Σεπτεμβρίου 2015 (φωτ. αρχείου). 

A- A A+

Για «ακατάσχετη λασπολογία», «έκδηλο σεξισμό», αλλά και προσπάθεια «πλαστογράφησης της ιστορίας» κατηγορεί τον Νίκο Βούτση η Ζωή Κωνσταντοπούλου, απαντώντας στα βέλη που εξαπέλυσε εναντίον της ο πρόεδρος της Βουλής.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συνέντευξής του στην Καθημερινή της Κυριακής και ερωτηθείς για το «αποτύπωμα» που άφησε η προκάτοχός του το διάστημα που ήταν πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Βούτσης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «στην αρχή η Ζωή συμφωνούσε, τυπικά έστω, με την κυβερνητική γραμμή», ενώ «μετά το δημοψήφισμα και μέχρι τις εκλογές (…) δηλαδή για 2,5 μήνες γεμάτους έκανε τέρατα και σημεία, είχε απασφαλίσει».

«Συνεδριάσεις που κρατούσαν μέχρι το πρωί, μπούλινγκ, απίστευτα πράγματα που δεν είναι κι αυτά γνωστά... Εμείς κάνουμε εκλογές και η Κωνσταντοπούλου μόνη της κάνει Βουλή», σημείωνε μεταξύ άλλων ο κ. Βούτσης προσθέτοντας: «Δεν έχουμε δημοσιοποιήσει πολλά πράγματα που ξέρουμε, ηθελημένα, κι εγώ πρωταγωνιστώ σε αυτό, για να μη φτύνει ο κόσμος την Αριστερά, γιατί εμείς κυβερνούμε στο όνομα της Αριστεράς, όχι ως αυτόφωτες περσόνες».

Απαντώντας στα όσα είπε ο κ. Βούτσης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξέδωσε μακροσκελή ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί τον πρόεδρο της Βουλής, αλλά και τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι «προσπαθούν με νύχια και με δόντια να ξαναγράψουν την ιστορία» σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου 2015- Σεπτεμβρίου 2015. Καταλογίζει επίσης στους κ. Τσίπρα και Βούτση ότι «απαξιώνουν συστηματικά τους συντρόφους τους», αλλά και ότι «διοχετεύουν δηλητηριώδη παραπολιτικά σχόλια ή υπαινιγμούς, προκειμένου έτσι να εξευτελίσουν και να εξουδετερώσουν όλους κι όλες εμάς που με τη στάση αποδείξαμε ότι υπήρχε, όχι μία, αλλά πολλές εναλλακτικές».

«Οι επίδοξοι πλαστογράφοι της ιστορίας δεν μιλούν για τα πραγματικά περιστατικά. Προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία γιατί γνωρίζουν την ευθύνη τους. Και προφασίζονται, όπως ο κ. Βούτσης, ότι ‘παρακαλούν να μην έχουν ενοχές μετά από ένα, δύο χρόνια’, ενώ γνωρίζουν ότι συμπράττουν σε ένα προμελετημένο έγκλημα κατά του ελληνικού λαού. Γνωρίζουν την ενοχή τους, ανεξαρτήτως αν δεν έχουν ενοχές», σημειώνει η κ. Κωνσταντοπούλου στο κείμενό της με τίτλο «Ποιος φοβάται την αλήθεια;».

Τονίζει ακόμη ότι «πάει πολύ εκείνοι που πρόδωσαν και ποδοπάτησαν την Αριστερά και τους αγώνες αυτού του λαού, για να διατηρηθούν στην εξουσία και να συντηρηθούν ή να αναβαθμισθούν σε θέσεις και οφίκια, να εμφανίζονται ως τιμητές έναντι εκείνων που υπήρξαν συνεπείς και προσπάθησαν με κάθε ρανίδα της ύπαρξής τους να υπηρετήσουν την κοινωνία και τη δημοκρατία».

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής αναφέρεται μεταξύ άλλων και σε συνάντηση που είχε στις 9 Ιουλίου 2015 με τον Πρωθυπουργό, παρουσία των κ. Βούτση – Φλαμπουράρη. «Όταν ο Τσίπρας με κάλεσε στο γραφείο του, με την παρουσία Βούτση-Φλαμπουράρη, για να μου ανακοινώσει ότι θα φέρει με διαδικασία κατεπείγοντος ‘εξουσιοδότηση συμφωνίας’ στα αγγλικά, την οποία μου επέδειξε, του δήλωσα τη διαφωνία μου και προσπάθησα επί 2ωρο να του εξηγήσω ότι αυτό αποτελούσε ευθεία παραβίαση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος και καίρια αποδυνάμωση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας. Εμβρόντητη άκουσα τον Τσίπρα να λέει, ενώπιον των Βούτση και Φλαμπουράρη, οι οποίοι παρέμεναν σιωπηλοί, ότι ‘μόνο μια Κυβέρνηση Εθνικού Σκοπού ή μια Δικτατορία’ μπορεί αντεπεξέλθει στην κατάσταση», αναφέρει κ. Κωνσταντοπούλου.

Τότε, όπως προσθέτει, ζήτησε από τον κ. Τσίπρα μιλήσουν οι δυο τους, κάτι που ο ίδιος δεν ήθελε, αλλά οι Βούτσης-Φλαμπουράρης συγκατένευσαν και αποχώρησαν. «Εις μάτην προσπάθησα να τον αποτρέψω από το να φέρει το προσχέδιο συμφωνίας, που αποτέλεσε και ταφόπλακα, την επόμενη ημέρα», συνεχίζει για να προσθέσει:

«Θεωρούσα ότι είχα μπροστά μου έναν άνθρωπο καταβεβλημένο και πανικόβλητο, ενώ η πραγματικότητα απέδειξε ότι ο Τσίπρας προσπαθούσε με έμμεσους τρόπους να προετοιμάσει το έδαφος για αυτό που είχε προσυμφωνήσει και, ταυτόχρονα, να δικαιολογηθεί ενώπιόν μας με πειστικές αφηγήσεις».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή